OD STARE JAME DO RAJA NA ZEMLJI: Meštani zasukali rukave, pa zajedničkim snagama napravili oazu za uživanje (VIDEO)
Dejan, Foto: Printscreen/Youtube/AGROmedia

SVAKA ČAST

OD STARE JAME DO RAJA NA ZEMLJI: Meštani zasukali rukave, pa zajedničkim snagama napravili oazu za uživanje (VIDEO)

Dejan kaže da nije bilo nimalo teško okupiti ljude u ovoj akciji, jer su meštani sela vrlo složni i uvek raspoloženi da urade nešto lepo za svoju zajednicu

Objavljeno:

U opštini Nova Crnja nalazi se selo Vojvoda Stepa koje je, osim što je lepo, zanimljivo po mnogočemu. U njemu mladi rado ostaju, a meštani su složni na način koji se, nažalost, danas retko viđa.

Tako su se dogovorili da zajedničkim snagama pretvore mesto koje je bilo pravo ruglo u oazu u kojoj sada redovno uživaju. Dejan Šuša, meštanin ovog sela, objasnio nam je kako je izgledala ova sjajna akcija koja je ujedinila brojne meštane.

Kako je Dejan objasnio za Agromediu, od stare jame koja nije služila ničemu, a neretko je bila i puna smeća, nastao je prelepi ribnjak. Meštani sela Stepa Stepanović su se okupili, zasukali rukave i zajedničkim snagama napravili sebi pravu malu oazu za uživanje.

Dejan kaže da nije bilo nimalo teško okupiti ljude u ovoj akciji, jer su meštani sela vrlo složni i uvek raspoloženi da urade nešto lepo za svoju zajednicu. Svako je pomogao kako je mogao, a s obzirom na to da se veći deo sela bavi poljoprivredom, mehanizacija je bila i te kako dobrodošla.

Meštani su za godinu dana uspeli da očiste prostor i uz pomoć pumpi napune vodom iz bunara, a zatim su postepeno poribljavali, uz pomoć opštine.

Okolina je, takođe, lepo uređena, pa su tu i klupe, kante za đubre, nadstrešnice i ovo mesto je sada postalo raj za dušu za meštane koji ovde rado provode vreme.

Inače, Vojvoda Stepa je jedno od sela u kojima mladi rado ostaju, pa smo sigurni da će, uz slogu koju su pokazali u ovoj akciji, nastaviti još bolje i kreativnije da rade za dobrobit svog mesta.

Bonus video:

04:04

PRVO ZVANIČNO NAPUŠTENO SELO U SRBIJI: Repušnica - simbol mesta bez stanovnika (KURIR TELEVIZIJA)

(Espreso/Agromedia.rs/Prenela: N.J)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.