OVA BANJA JE JEDNA OD NAJPOSEĆENIJIH U SRBIJI! Poznata je po LEKOVITOJ VODI, a evo po čemu se još izdvaja!
Banja Vrdnik, Foto: Printscreen/YOUTUBE/ NS-GROUP NEKRETNINE DOO

banjsko lečilište

OVA BANJA JE JEDNA OD NAJPOSEĆENIJIH U SRBIJI! Poznata je po LEKOVITOJ VODI, a evo po čemu se još izdvaja!

Nekada je Vrdnik bio poznat po rudarima, a danas po lekovitoj vodi, čije blagodeti su oni prvi osetili

Objavljeno:

Po broju gostiju od početka godine, Vrdnik je druga banja po posećnosti u Srbiji. Osim u Specijalnoj bolnici za rehabilitaciju ''Termal'', više je turista i u hotelima i privatnim apartmanima. Zbog toga se ulaže u infrastruktru i nove kapacitete.

Nekada je Vrdnik bio poznat po rudarima, a danas po lekovitoj vodi, čije blagodeti su oni prvi osetili. U termalnim bazenima Specijlane bolnice za rehabilitaciju, gosti iz cele Srbije.

Lepa je voda ova za starije ljude. Odlična voda, banja. Lep vazduh, čist”, kaže jedan posetilac, a druga gošća dodaje: „Obožavam Frušku Goru. Nekoliko puta smo dolazili sa prijateljima ovde, davno beše, sad sama dolazim.”

Banja Vrdnik
Banja Vrdnikfoto: Espreso

Sezona u Vrdniku je skoro cele godine. Za korisnike usluga Specijalne bolnice za rehabilitaciju, smeštaj je obezbeđen i u privatnim apartmanima.

"Vežbe u kinezi sali, rad sa teraputima, elektro terapija, bazen, ta termalna voda. To kada se spoji, to zaista daje fantastičan efekat i mnogo ubrzava opravak pacijenta. Ono što ja preporučujem da ostaju u banji. Kad ostanete u banji, efekat je mnogo veći. Odmarate popodne, prošetate. Fruška gora je lepa, Vrdnik je lep'', navodi Milica Popović, fizioterapeut u Specijalnoj bolnici za rehabilitaciju ''Termal'' Vrdnik.

Fruška Gora
Fruška Gorafoto: Printscreen / Youtube / Djordje Jojkic

"Specijalna bolnica za rehabilitaciju ''Termal'' Vrdnik raspolaže sa 280 ležajeva, koji su 90 namenjeni za pacijente koje uputi RFZO, a ostalih 190 namenjeno je isključivo za komercijalne svrhe. Moram reći da je potražnja ogromna, da je interesovanje ogromno, u tu svrhu smo sklopili aranžmane i sa privatnim smeštajem od kojih smo iznajmili 70 ležajeva'', kaže Dragan Kosovac, v.d. direktora Specijalne bolnice za rehabilitaciju ''Termal'' Vrdnik.

Privatnici ulažu u apartamne i hotele, a država u infrastrukturu. Do kraja godine, u Vrdniku očekuju da će imati oko tri hiljade ležajava za goste, koliko ovo mesto ima i stanovnika.

Banja Vrdnik
Banja Vrdnikfoto: Espreso

"Imamo osam aktivnih infrastrukturnih projekta koji se sad izvode. Imamo isto toliko koji čekaju na građevinske dozvole. Upravo se nalazimo na lokaciji izgradnji nove banje u Vrdniku i mi očekujemo da ćemo sve infrastrukturne projekte u naredne dve godine da privedemo kraju'', kaže Dragan Dragičević, direktor Turističke organizacije Opštine Irig.

U porastu je i broj dnevnih poseta, a samo u prva četiri meseca ove godine, u Vrdniku je noćilo 8.000 stranaca.

Da je Vrdnik sve zanimljiviji turistima, potvrđuju i brojke. 2013. Bilo je 50.000 noćenja, prošle godine, zabeleženo je 220.000 noćenja.

Bonus video:

05:05

VRNJAČKA BANJA - BUDUĆA STAZA ZDRAVLJA I ZABAVE U SRBIJI: Preobražaj jedne od najtraženijih turističkih atrakcija u EVROPI!

(Espreso / RTS / Nenad Tomašević / Prenela: J.N.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.