OVO JE ZA PONOS! SVI ZAPOSLENI ZAPEVALI UGLAS, ovako nešto se NE VIĐA SVAKI DAN: Ubljani oduševljeni POTEZOM škole
Foto: Privatna arhiva

SVAKA ČAST

OVO JE ZA PONOS! SVI ZAPOSLENI ZAPEVALI UGLAS, ovako nešto se NE VIĐA SVAKI DAN: Ubljani oduševljeni POTEZOM škole

Publika je ostala frapirana kada su se svi pojavili

Objavljeno:

Škola za osnovno muzičko obrazovanje "Petar Stojanović" iz Uba već godinama slovi za školu u koju idu veoma talentovana deca koja osvajaju brojne nagrade na različitim takmičenjima. Učenici i profesori su 30. maja priredili svečani koncert povodom Dana škole, a publika je uživala u ovim mladim i velikim talentima.

Direktorka ŠOMO,,Petar Stojanović” iz Uba, Katarina Kadijević, za Espreso portal je otkrila kako je tekla priprema programa za Dan škole, kao i kakav uspeh su ostvarili učenici ove muzičke škole.

"Učenici naše škole ŠOMO,,Petar Stojanović” iz Uba, svake školske godine pripremaju vredno svoje programe i trude se da postignu što bolje rezultate na velikom broju takmičenja. To su uglavnom međunarodna takmičenja kako kod nas u zemlji, tako i van naših granica. Za motivaciju su zaslužni prevashodno nastavnici instrumenata, ali neposredno na to utičemo svi mi iz kolektiva kao i njihovi roditelji", izjavila je direktorka pa dodala:

Ub
foto: Privatna arhiva

"Veliku ulogu kod nas ima i Opština Ub, koja uvek ima razumevanja i pomaže deci i našoj školi, a svaki uspeh na takmičenjima nagrađuje pozamašnom novčanom nagradom. Dan škole je održan kod nas u sali škole u vidu koncerta najuspešnijih učenika. Ja kao direktor škole, sam imala ideju da deca koja su dobila najveći broj nagrada na takmičenjima kao i oni koji su bili rangirani u samom vrhu pojedinih takmičenja (ove školske godine) pored svih pohvala, nastupe i na svečanom koncertu povodom Dana škole. Koncert je bio veoma ozbiljan i vrlo interesantnog muzičkog sadržaja."

Ub
foto: Privatna arhiva

Ono što je oduševilo publiku je i horsko izvođenje svih zaposlenih ove muzičke škole, a ovakav prizor se ne viđa svaki dan.

"Najinteresantniji deo koncerta, pored dečice koja su nastupila, bilo je horsko izvođenje celokupnog kolektivna naše škole. Koleginica Marija Božanić je svoju ideju dovela do savršenstva i uspela da usaglasi kolege koje se godinama bave muzikom i one koji su samo delimično uključeni u našu profesiju, pod ovim mislim na pomoćno osoblje i na ljude koji rade administrativne poslove. Dakle, bukvalno ceo kolektiv, a to sam sigurna da nije nikada niko uradio u nekoj muzičkoj školi, kako kod nas,tako i šire. Mi smo spojili lepo i korisno, a to je samo pokazatelj međusobnog poštovanja i razumevanja, kao i načina na koji muzika oplemenjuje ljude i kako utiče na svakoga pojedinačno i otvara skroz drugačiji pogled na sve oko nas", rekla je za kraj našeg razgovora direktorka ŠOMO,,Petar Stojanović”.

Ub
foto: Privatna arhiva

Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i propisima Zakona o javnom informisanju i medijima

Bonus video:

00:21

Muzička bina ispred hotela Srbije

(Espreso / Milica Stanimirović)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.