obožava srpsku hranu
ITALIJAN POSETIO "KOBASICIJADU", NJEGOVA REAKCIJA NAKON JELA SVE GOVORI: Spomenuo i HOLESTEROL kad je... (VIDEO)
Italijan koji živi i radi u Srbiji, boravio je na nedavno održanoj "Kobasicijadi" u Turiji, a njegov utisak postao je hit na društvenim mrežama.
Alfonso Paćela, iz Italije koji živi i radi u Srbiji redovno obaveštava svoje pratioce o gastronomskim ukusima i generalnom doživljaju koji stiče boravkom u našoj zemlji, posetio je jubilarnu "Kobasicijadu" i sudeći po utiscima, malo je reći da je bio oduševljen.
Srpski zet, kako sebe sa ponosom zove, već izvesno vreme živi u Beogradu, i čini se makar po sadržaju na njegovim kanalima, vredno spoznaje ukuse Srbije. Nakon nekoliko picerija, grilova i mesta gde se jede tradicionalna srpska kuhinja, Alfonso je krenuo da obilazi i popularne zimske manifestacije.
Sa "Slaninijade" na "Kobasicijadu"
Prvo je bio u Pančevu na "Slaninijadi", da bi pre nekoliko dana, obišao i "Kobasicijadu" u Turiji.
A tamo mu je, sudeći po osmehu, način serviranja i prodaje kobasice, baš prirastao za srce.
"Iza mene prodaju dva kilometra kobasice. Uzeo sam već napravljenu kobasicu u lepoj kifli. Možete li da verujete, 250 dinara, pričamo o dva evra. Ja sam tražio da mi stave malo više sosa, ali momci su rekli da nemaju čime osim čašom, pa su ga sa njom stavili direktno u sendvič. Kakav spektakl. .. Kobasica je malo začinjena, ali činjenica da nije dimljena zato što je baš sveža je zaista super za mene. Vi znate da ja ne volim dimljene stvari, ali bravi, stvarno. Dobra, dobra, dobra! ", oduševljeno je rekao.
Nakon kobasice, red je došao na još jedno tradicionalno srpsko jelo - leba i masti sa alevom paprikom. Doduše, sa "malo pojačanom verzijom" u kojoj je kao prilog uzeo i kobasicu.
"Sada ćemo probati ovo parče hleba sa svinjskom mašću na vrhu lepo otopljenom. Mislim da je ovo aleva paprika. A ovo je kobasica. Sve je ovo holesterol, ali kada se doda ova slatka paprika, zaista je ukusno.", rekao je, a onda nakon pojedenog zalogaja, olizao prste od slasti.
Završio i ispod šatre na pečenju
Prilikom boravka u Turiji, iskoristio je da zađe i pod šatre gde nije odoleo jelima ispod sača i pečenju. Koliko se prijatno osećao najbolje govori činjenica da je jelo jeo rukama.
"Seli smo ovde jer su se prasići ispred vrteli i nisam mogao da odolim. Popio sam jedno lepo pivo i sada samo što nisu stigla svinjska rebarca i pečenje koje se okretalo na ražnju i govorilo "Alfonso, dođi da me pojedeš!". ... Naravno, ima viljušaka i noževa, ali ja više volim da jedem rukama. Uzeću jedan komad... Bože moj! Hrskavo, a unutra savršeno ukusno. "...
A onda su na red došli i čvarci i to duvan.
"Ovo je varijacija onih koje uvek jedem... Hrskava svinjska mast, pogledajte kako ovo izgleda, potpuno je drugačije, ali je ukusno. Zaista su preukusni"; rekao je oduševljeno.
Probao je Alfonso i slatkiše sa Balkana, te se može reći da je zatvorio krug manifestacije na nogama i punog stomaka.
"Obožavam da promovišem oblast u kojoj sada živim. Nekad sam radio to u Italiji, a sad radim to ovde u Srbiji", rekao je on između ostalog na kraju snimka na Jutjubu.
Bonus video:
(Espreso/Blic/Preneo D.M.)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!