Obnova i revitalizacija Beogradske tvrđave: Uređivanje kolevke istorije naše prestonice (FOTO)
Beogradska trvrđava, Foto: Beograd.rs

GRADSKE AKUTELNOSTI

Obnova i revitalizacija Beogradske tvrđave: Uređivanje kolevke istorije naše prestonice (FOTO)

Javno preduzeće „Beogradska tvrđava” više od 20 godina brine o jednoj od najznačajnijih turističkih lokacija u glavnom gradu

Objavljeno:

Revitalizacijom ove znamenitosti, čuva se jedan od najznačajnijih spomenika kulture, a trenutno su u toku radovi na obnovi Vidin kapije koja se nalazi na severoistočnom delu Beogradske tvrđave.

Beogradska tvrđava
foto: Beograd.rs

– Javno preduzeće „Beogradska tvrđava” kontinuirano obnavlja i revitalizuje Tvrđavu i zidine iz raznih era i perioda njene istorije. Najnoviji i trenutni radovi su na obnovi i revitalizaciji Vidin kapije koja je generalno nekada bila glavni istočni ulaz u Beogradsku tvrđavu, a tu će se upotpuniti prostorije sa različitim umetničkim sadržajima koji će se tamo koristiti – kaže Ivan Urošević iz JP „Beogradska tvrđava”.

Beogradska tvrđava
foto: Beograd.rs

Vidin kapija je izgrađena u periodu između 1740. i 1760. godine, u doba velike turske rekonstrukcije Beogradske tvrđave.

Osim u obilasku znamenitosti, posetioci Tvrđave, mogu da uživaju i u prirodi. U dalekoj prošlosti Tvrđava je, kako Urošević kaže, bila poznata lokacija za odmor.

Beogradska tvrđava
foto: Beograd.rs

– Uvek treba posetiti Beogradsku tvrđavu, a kao što su Otomani ili Turci voleli da kažu za Beogradsku tvrđavu, ona je breg za razmišljanje gde možete da opustite sva svoja čula i da uživate u svom trenutku – dodaje Urošević.

Beogradska tvrđava
foto: Beograd.rs

Ova kulturno-istorijska celina jedna je od najznačajnijih turističkih lokacija u našem gradu, jer je kolevka istorije Beograda, a obnavljanjem Tvrđave, čuva se naša prošlost.

Bonus video:

00:19

Kula Beograd zasijala u bojama trobojke

(Espreso/gradonacelnik.beograd.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.