U BEOGRADU U 8 UJUTRU IZMERENO ČAK 26 STEPENI: Srbija već gori, a tek nas čekaju paklene vrućine! (FOTO)
Knez Mihailova, Foto: Zorana Jevtić

vremenska prognoza

U BEOGRADU U 8 UJUTRU IZMERENO ČAK 26 STEPENI: Srbija već gori, a tek nas čekaju paklene vrućine! (FOTO)

Po prognozi RHMZ, do kraja sedmice u Srbiji će biti pretežno sunčano i sve toplije

Objavljeno:

U Srbiji je počeo toplotni talas, pred nama su tropski dani ali i tropske noći, a jutros već u u 8 sati je u nekoliko mesta temperatura prelazila 20 stepeni, a u Beogradu je dostigla čak 26. podeok.

Prema podacima Republičkog hidrometeorološkog zavoda (RHMZ), u 8 sati najtoplije je bilo u Beogradu sa 26 stepeni, zatim u Novom Sadu i na Paliću gde je živa u termometru u hladu dostigla 24. podeok.

Posle njih najtopliji su bili Sombor, Zrenjanin gde je izmereno 23 stepena, a samo za jedan stepen niža temperatura bila je u Kikindi, Valjevu, Negotinu, Sremskoj Mitrovici u kojima je bilo 22 stepena.

Temperature u gradovima Srbije
Temperature u gradovima Srbije foto: Printscreen/ RHMZ

Po prognozi RHMZ, do kraja sedmice u Srbiji će biti pretežno sunčano i sve toplije, ponegde uz malu ili umerenu oblačnost.

- Maksimalne temperature danas će biti od 30 do 33 stepena, u subotu od 30 do 34, a u nedelju i ponedeljak, 9. i 10. juna od 32 do 36 stepeni. U urbanim sredinama tropske noći, naročito od vikenda - navodi RHMZ.

U prvom delu naredne sedmice na severu Srbije manji pad temperature, dok će se u južnim i centralnim delovima zemlje zadržati veoma toplo. Pojava pljuskova i grmljavine biće veoma retka, stoji u najavi RHMZ.

Bonus video:

02:28

METEOROLOG AMATER PROGNOZIRA VREME ZA PRAZNIKE! Ristić: Nećemo još dugo imati ovakve letnje temperature, BIĆE DOSTA PLJUSKOVA

(Espreso/Blic/Ljubinka Račić Đokić/Preneo D.M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.