Ostaci devojčice (16) koja je nestala pre 19 godina pronađeni u zamrzivaču! Njena sudbina je bila pretužna (FOTO)
Amanda, Foto: Printscreen/ Facebook/ Rachel Lea Bius Valentine

JEDNO OSTAJE MISTERIJA

Ostaci devojčice (16) koja je nestala pre 19 godina pronađeni u zamrzivaču! Njena sudbina je bila pretužna (FOTO)

Dok su čistili zamrzivač, pronašli su raspadnute ostatke za koje je kasnije utvrđeno da pripadaju Amandi

Objavljeno:

Ostaci Amande Liriel Overstrit, 16-godišnjakinje koja je nestala 2005. godine, pronađeni su u zamrzivaču jedne kuće u Koloradu nakon njene prodaje.

Do jezivog otkrića je došlo u januaru nakon što su novi vlasnici kupili kuću i krenuli da je sređuju.

U januaru 2024. godine devojčicina majka Lina je iseljena iz svog doma, a stanje kuće je bilo užasno. Nakon što su očistili stvari i smeće koje je žena ostavila, novi vlasnici krenuli da sređuju kuću i zamrzivač su prodali jednom meštaninu.

Dok su čistili zamrzivač, pronašli su raspadnute ostatke za koje je kasnije utvrđeno da pripadaju Amandi.

Trebalo je devet meseci da se DNK analizom utvrdi da ostaci pronađeni u zamrzivaču, delovi tela i glava, pripadaju ćerki prethodne vlasnice. Tada je otvorena istraga zbog sumnje da je reč o ubistvu.

Nestanak devojke nikada nije bio prijavljen što je odmah probudilo sumnju kod istražitelja. Međutim, detektivima je i dalje teško da pretpostave ko bi mogao biti ubica.

"Novi vlasnik imanja nije bio upoznat sa identitetom prethodnih vlasnika. Kompletnu kuću je renovirao i prodao je sadašnjem vlasniku", rekao je šerif okruga Mesa.

Kuća je prvobitno pripadala Bredliju Dejvidu Imeru, Lininom mužu i čoveku koji je 2021. godine preminuo usled komplikacija od koronavirusa. Oni su u braku bili do njegove smrti, a Lina je uvek o njemu govorila u superlativu.

Teška porodična priča

Priča ove porodice je burna od samog početka, a prema svedočenjima koja su podelili njeni bivši drugari iz razreda na Fejbusku, Amanda je rođena u okrugu Haris, ali je odrasla u Kountzeu, takođe u Teksasu.

Baka Nelda Overstrit ju je usvojila kada je imala samo tri godine jer je majka izgubila starateljstvo zbog zanemarivanja i zlostavljanja. Brinula se o njoj do njene 15. godine. Međutim, staranje o devojčici je nakon smrti bake od raka pluća, povereno opet majci i ocu.

Od tada je niko nije više ni video, ni čuo.

Ono što je podeljeno preko Fejsbuka, od strane Amandinih drugara, jeste da je njena majka Lina pozvala rođake u Kountzeu i rekla im da više ne može da brine o Amandi i da joj je potreban novac da je vrati u Teksas. Rođak je dao Lini novac da bi mogla da preveze Amandu nazad u Kountze.

Amanda se nikada nije vratila i nikada je više niko nije video niti čuo išta o njoj.

Lina je rekla rođacima da je Amanda pobegla sa stajališta kamiona u Amarilu, Teksas, i nakon što nije mogla da je pronađe, samo se odvezla kući u Kolorado.

Ne postoje podaci o tome da je Amanda ikada bila prijavljena kao nestala osoba ili begunac.

Amandini drugovi iz razreda formirali su grupu 2017. godine nadajući se da će uspeti da dođu do neke informacije o drugarici, ali im je majka rekla da "prestanu da je traže jer je pobegla".

Iste godine, ti prijatelji i drugovi iz razreda su došli do Amandinih rođaka.

Jedan od rođaka je rekao da mu je Lina rekla da je 2005. godine Amanda umrla od predoziranja i da ju je "tajno sahranila".

Drugari sada apeluju na društvenim mrežama i traže odgovornu osobu za smrt njihove voljene Amande.

Bonus video:

02:58

MISTERIOZNI NESTANAK ANE VOLŠ

(Espreso/ Telegraf/ Prenela: T.M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.