Putin zagrmeo, izdao hitnu naredbu: Plan Ukrajine na staklenim nogama, dešava se totalni haos! Neće izaći na dobro!
Vladimir Putin, Foto: Profimedia, EPA

potpuna ludnica!

Putin zagrmeo, izdao hitnu naredbu: Plan Ukrajine na staklenim nogama, dešava se totalni haos! Neće izaći na dobro!

Zbog trenutnog stanja na ukrajinskom frontu, mnogi vojni analitičaru smatraju da se raspala plan Zelenskog

Objavljeno: 19:55h

Predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski posetio je nekoliko evropskih prestonica da bi predstavio "Plan pobede" nakon održanog samita u Dubrovniku, ali po svemu sudeći, ni to nije pomoglo. Ruska vojska juriša ka Donjecku, dok Ukrajinci grčevito brane Pokrovsk, "grad duhova" kako je prozvan, prenosi "Jutarnji list".

Poslednja vest iz ruskih medija glasi da je Moskva pokrenula veliku akciju proterivanja ukrajinskih snaga iz ruske oblasti Kursk. Ukrajinska vojska je, da podsetimo, upala na tu teritoriju 6. avgusta ove godine.

"Rusi već pet dana pokušavaju da probiju našu odbranu u Kurskoj oblasti. Momci se drže i kreću u kontranapade", saopštio je Zelenski u svom vanrednom obraćanju u ponedeljak kada je izjavio da "vojska Severne Koreje ratuje na strani Rusije".

Volodimir Zelenski
Volodimir Zelenskifoto: EPA-EFE/JUSTIN LANE

Andrej Jermak, šef kabineta ukrajinskog predsednika, održao je 4. onlajn konferenciju o detaljima mirovnog plana u kojoj je, prema tvrdnjama Kijeva, učestvovalo 66 zemalja i međunarodnih organizacija. Objavljen je veliki zajednički dokument, takozvani "komunikeu" u kojem se poziva na formiranje "uspešne bezbednosne arhitekture zasnovane na ukrajinskom iskustvu" koja bi služila kao model i međunarodni okvir za sprečavanje eskalacije i ponavljanje agresije u budućnosti.

"Zbog činjenica da se bezbednosna struktura Evrope brzo menja, neophodno je izgraditi novu bezbednosnu strukturu za Evropu. To će zahtevati mnogo napora u budućnosti", saopštio je portparol Kremlja Dmitrij Peskov 23. septembra ove godine.

Kako navode vojni analitičari, Rusija žuri kako bi "isterala" Ukrajinu iz Kurska pre početka zime. Sa druge strane, Zapad se nada da će se vojne operacije u tom periodu primiriti baš zbog atmosferskih prilika, a mnogi se pitaju šta zaista želi ruski predsednik Vladimir Putin.

Bonus video:

14:47

RUSIJA PRATI NAŠ ODNOS PREMA NATO! Todorov upozorava: Ne možemo očekivati da ćemo zauvek sedeti na dve stolice bez posledica

(Espreso/Mondo/M.L.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.