Makron i Gvaltijeri u svađi zbog žene? Ceo svet bruji o ovome: Da li je moguće da se ovo dešava i to javno?
Foto: Kira Hofmann / AFP / Profimedia

au, čoveče!

Makron i Gvaltijeri u svađi zbog žene? Ceo svet bruji o ovome: Da li je moguće da se ovo dešava i to javno?

Sve oči uprte ka tome

Objavljeno: 21:06h

Kontroverzna serija ne može bez skandala, a ovaj put umešali su se političari koji se bore za čuvenu seriju. I francuski predsednik i gradonačelnik Rima žele "tu seriju u svojoj državi", a evo gde je nastao spor koji je šokirao glavnu glumicu Lili Kolins.

Nakon što je glavna junakinja serije "Emili u Parizu" u finalu četvrte sezone Pariz zamenila Rimom, francuski predsednik Emanuel Makron poručio je da će se "snažno boriti" da zadrži Emili u svom voljenom Parizu.

"Emili u Parizu" u Rimu nema smisla", rekao je Makron koji je u intervjuu za Variety pričao o hit seriji sa Netfliksa, gde se pojavljuje i njegova supruga Brižit Makron.

"Mislim da je to dobro za imidž Francuske. "Emili u Parizu" je super pozitivna u smislu privlačnosti naše zemlje.To je vrlo dobra inicijativa", napomenuo je pa nije bio oduševljen nastavkom snimanja u Italiji. “Žestoko ćemo se boriti. A mi ćemo ih zamoliti da ostanu u Parizu!”, poručio je.

Gradonačelnik Rima Roberto Gvaltijeri šaljivo je objavio na X mreži: "Opusti se, Emanuele Makrone! "Emili u Rimu" je savršena!".

Gvaltijeri je u razgovoru za THR Roma izrazio zadovoljstvo što Emili Kuper menja Grad svetlosti Večnim gradom.

Emanuel Makron
Emanuel Makronfoto: EPA-EFE/Joel Marklund / POOL

"Zar nema hitnijih stvari o kojima predsednik Makron mora da brine? Želeo bi da verujem, barem bih želeo da se nadam, da se Makron šalio, jer bi trebalo da zna da producentska kompanija poput Netfliksa ne prima naređenja od šefova država niti donosi odluke na osnovu političkog pritiska. Možda ima još nekoliko gorućih pitanja za francuskog predsednika. Na priemr, nekoliko ratova je u toku, u Ukrajini i na Bliskom istoku, tu je užasan uragan koji je pogodio Ameriku i koji je povezan sa klimatskim promenama, i nekoliko drugih državnih pitanja u Evropi za Makrona koja su važnija nego Emili, pretpostavljam", izjavio je gradonačelnik Rima u intervjuu za THR Roma pa dodao da je pričao o ovoj temi sa gradonačelnicom Pariz An Idalgo:

"Razgovarali smo, smejali smo se o Makronu. Zajedno smo se smejali", a ona je istakla: “Volim Rim, i Pariz i Rim su ekskluzivni gradovi", piše vanityfair.com.

Lili Kolins koja glumi Emili reagovala je na poteze Makrona i Gvaltijerija pa je na Instagramu napisala: "Ovo nije članak koji sam danas očekivala". Glavnu junakinju u nastavku serije čeka ljubav sa Amerikancem pa možda reaguje i gradonačelnik Bostona.

Glavnu junakinju u nastavku serije čeka ljubav sa Amerikancem
Glavnu junakinju u nastavku serije čeka ljubav sa Amerikancemfoto: Nancy Rivera / SplashNews.com / Splash / Profimedia

Bura u Francuskoj zbog serije

Brižit Makron pridružila se u aparilu glumcima i ostalim članovima ekipe kontroverzne serije. Na setu je bila i glavna glumica Netfliksovog ostvarenja Lili Kolins. Supruga francuskog predsednika Emanuela Makrona je fan TV priče "Emili u Parizu".

Publika je u prethodnim sezonama pratila uspon karijere glavne junakinje koja je kao direktorka marekringa pokušala da se uklopi u kompaniji radeći kampanju za Vaga-Jeune. A nakon što je otkrila da je francuska reč za vaginu, le vagin, muškog roda, Emili je podelila svoje razočaranje na internetu, a objavu je na kraju šerovala i prva dama Francuske.

Zapravo, italijansko-francuska pevačica i manekenka Karla Bruni koja je bila u braku sa bivšim francuskim predsednikom Nikolom Sarkozijem, prosledila je mim Brižit koja je viđena kako deli tu objavu na svom profilu, piše Daily mail.

Lili Kolins
foto: Felipe Ramales / SplashNews.com / Splash / Profimedia

Serija ima veliki broj fanova, ali i kritičara u Fancuskoj naročito u Parizu i to od samog starta.

Parižani su u martu ove godine ispisali grafite po gradu, odnosno po lokacijama na kojima se serija snimala. Fanovi iz raznih krajeva sveta dolazili su u Pariz i fotografisali su se ispred mesta gde su snimljeni kadrovi TV priče. Odlazili su u prodavnicu cipela na trgu gde je bio smešten stan Emili kao i urestoran gde je radio glavni muški lik Gabrijel (Lukas Bravo). Na kafiću u toj ulici je ispisano: „Emili nije dobrodošla" čime se negodovalo protiv navale fanova koji su smetali stanovnicima Pariza. Te posete su nazvane "nvazije morona“,piše Daily mail.

Bonus video:

00:40

Koncert su započeli Ivan Milinković i Aleksandar Tirnanić, numerom “Ljubav mi srce mori”

(Espreso / Blic ž ena/Prenela:M.S.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.