Nestala i nikada nije pronađena! Šok obrt u slučaju male Medi: Evo šta se sada desilo!
Medlin Mekejn, Foto: EPA/Koen Suyk, AP Photo Joao Matos, EPA METROPOLITAN POLICE HANDOUT HANDOUT

najnovija vest!

Nestala i nikada nije pronađena! Šok obrt u slučaju male Medi: Evo šta se sada desilo!

Postojeća sedmogodišnja zatvorska kazna koju mu je sud izrekao 2019. ističe narednog septembra, kažu tužioci

Objavljeno: 11:12h

Glavni osumnjičeni za nestanak trogodišnje Britanke Medlin Meken oslobođen je optužbi za niz seksualnih delikata u odvojenom suđenju. Kristijan Brikner (47), koji već služi sedmogodišnju zatvorsku kaznu u Nemačkoj zbog silovanja, oslobođen je optužbi da je izvršio tri silovanja i dva slučaja seksualnog zlostavljanja u Portugalu između 2000. i 2017. godine.

Brikner nije optužen u slučaju Madelin Mekan, koja je nestala u Portugalu 2007. godine i nikada nije pronađena.

Briknerova odbrana je zahtevala da bude oslobođen zbog nedostatka dokaza, iako su tužioci tražili da sud u Braunšvajgu u severnoj Nemačkoj izrekne dodatnu kaznu od 15 godina zatvora.

Postojeća sedmogodišnja zatvorska kazna koju mu je sud izrekao 2019. ističe narednog septembra, kažu tužioci.

Njegovo poslednje suđenje počelo je u februaru, a tokom leta sud je ukinuo nalog za hapšenje u vezi sa ovim slučajem, što su neki posmatrači videli kao ranu naznaku da bi Brikner mogao da bude oslobođen.

Njegov advokat Fridrih Filšer rekao je u ponedeljak da je oslobađajuća presuda „jedini ispravan ishod slučaja“ jer dve žrtve silovanja, tinejdžerka i starija žena, nikada nisu identifikovane.

Ključni svedok na suđenju ranije re izjavio da je provalio u Briknerov dom u Portugalu, gde je pronašao video-snimke koji uključuju silovanje devojke i žene od 70 do 80 godina. Jedna Irkinja je kasnije ispričala sudu da ju je maskirni čovek, koji je upao u njen stan u Portugalu 2004. godine, silovao kada je imala 20 godina.

Tužioci su na sudu izjavili da jedna od optužbi za silovanje treba da bude odbačena, ali su tražili da on ostane u preventivnom pritvoru dok mu se zatvorska kazna završi sledeće godine.

Bonus video:

47:21

REDAKCIJA 08.10.2024. 2. DEO

(Espreso/n1/Preneo: V.Š)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.