Koliko novca imaju braća Menendez koja su brutalno ubila roditelje? Otkriveni detalji o basnoslovnom nasledstvu!
Erik i Lajl Menendez, Foto: BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia

ISPLIVALO

Koliko novca imaju braća Menendez koja su brutalno ubila roditelje? Otkriveni detalji o basnoslovnom nasledstvu!

Nakon smrti svojih roditelja braća su privremeno preuzela kontrolu nad imanjem svog oca, čija se vrednost procenjivala na približno 14.5 miliona dolara

Objavljeno:

Lajl i Erik Menendez trenutno služe doživotne kazne zatvora za ubistva svojih roditelja, koja su se dogodila 20. avgusta 1989. godine u porodičnoj vili u Beverli Hilsu. Međutim, 35 godina kasnije braća Menendez mogla bi dobiti priliku da se njihov slučaj ponovno preispita jer tužitelji u Los Anđelesu istražuju nove dokaze. Ipak, mnoge zanima što se dogodilo sa bogatstvom njihovih roditelja.

Jesu li braća Menendez nasledila novac?

Nakon smrti svojih roditelja braća su privremeno preuzela kontrolu nad imanjem svog oca, čija se vrednost procenjivala na približno 14.5 miliona dolara.

U samo šest meseci Lajl i Erik navodno su potrošili gotovo milion dolara na zabave, putovanja i kupovinu. Međutim, nakon hapšenja sedam meseci kasnije većina novca iz Hoseovog nasleđa potrošena je na poreze i pravne troškove. Dve godine pre nego što su braća osuđena na doživotni zatvor, izvještaji su pokazali da je potrošeno 10.8 miliona dolara iz imanja njihovih roditelja.

Oko polovine tog iznosa otišlo je na pravne troškove, uključujući i troškove advokata Lesli Abramson, koja je tvrdila da su Hose i Kiti svojoj deci izazvali godine emocionalnog i seksualnog zlostavljanja.

Erik i Lajl Menendez
Erik i Lajl Menendezfoto: VINCE BUCCI / AFP / Profimedia

Izgubili su pristup imanju

Nakon što su proglašeni krivima za ubistvo svojih roditelja, braća su izgubila pristup imanju. Prema kalifornijskom zakonu, kada neko bude ubijen, počinitelj ne može profitirati od imanja žrtve, bez obzira na porodični odnos. Njihovo trenutno neto bogatstvo nije javno objavljeno, ali pretpostavlja se da braća nemaju značajna finansijska sredstva, kako piše Hollywood Life.

Čak i kao najnoviji protagonisti serije pod nazivom "Monsters: The Lyle and Erik Menendez Story", braća verovatno neće ostvariti nikakve finansijske dobitke.

Bonus video:

04:53

Sudski veštak i advokat o podizanju optužnice za ubistvo Danke Ilić

(Espreso/ Index/ Prenela: T.M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.