Sa 14 godina napravio prvi biznis, a sa 27 postao multimilioner! Ovaj mladić ruši sve mitove o uspehu (FOTO)
Posao, Foto: Filip Plavčić

neverovatan uspeh

Sa 14 godina napravio prvi biznis, a sa 27 postao multimilioner! Ovaj mladić ruši sve mitove o uspehu (FOTO)

Armu, suosnivač i bivši CEO kompanije Fanbytes, odrastao je u javnom stambenom naselju u siromašnom delu južnog Londona, a danas je multimilioner

Objavljeno:

Timoti Armu postao je multimilioner nakon što je prodao svoju firmu za influenser marketing za iznos od osam cifara kada je imao 27 godina, ali kaže da nije lako biti izuzetan.

- Verujem u izuzetno naporan rad... apsolutno se ne slažem s idejom ravnoteže između posla i privatnog života - rekao je Amerikanac.

Armu, suosnivač i bivši CEO kompanije Fanbytes, odrastao je u javnom stambenom naselju u siromašnom delu južnog Londona. Kaže da je njegov izvanredan uspeh došao uz žrtve, poput odricanja od onoga što je smatrao zdravom ravnotežom između posla i privatnog života.

- Verujem u izuzetno naporan rad… apsolutno se ne slažem s idejom ravnoteže između posla i privatnog života. Mislim da svako ko je postigao nešto značajno nije to uradio tako što je bio uravnotežen. To je samo mit - rekao je Armoo u intervjuu za CNBC Make It.

Timoti Armu je objasnio da „svaka sezona ima svoje vreme“, što se odnosi na periode kada treba izuzetno naporno raditi. Kaže da ti periodi mogu izgledati različito za različite ljude i mogu trajati tri meseca, tri godine ili čak 10 godina.

- Postoji sezona u kojoj kažeš: ‘Želim da postignem ovaj cilj i želim da dobijem drugačije rezultate od drugih. Želim da dobijem izvanredne rezultate.’ Način na koji postižeš te izvanredne rezultate je tako što radiš izvanredne stvari, što doslovno znači raditi stvari koje nisu obične - rekao je.

To znači da umesto da budeš uravnotežen, ulažeš dodatni trud koji „povećava tvoje šanse za uspeh.“

„Sezone“ imaju smisla

Armu je ponovio svoju poentu o „sezonama“, rekavši da to može značiti fokusiranje na posao kada je vreme za naporan rad - a zatim prioritizovanje porodice, zdravlja i ličnog života tokom drugih sezona.

- Takođe ne bi trebao imati ravnotežu između posla i privatnog života kada si u sezoni porodice. Trebao bi biti intenzivno fokusiran na to da stvoriš najbolju porodicu koju možeš - rekao je.

Armu je imao samo 14 godina kada je pokrenuo svoj prvi posao, kompaniju za tutorstvo koja je povezivala učenike kojima je bila potrebna pomoć s drugim učenicima koji su bili dobri u određenom predmetu. Uzimao je deo nadoknade.

Do 17. godine, prodao je svoju drugu kompaniju, online blog pod nazivom Entrepreneur Express, za 110.000 funti (oko 145.000 dolara).

Prati trag mnogih CEO-a i milijardera poput Bila Gejtsa i Vorena Bafeta, koji su svi posvetili velike delove svog života izgradnji svojih kompanija.

Gejts, suosnivač Majkrosofta-a, nedavno je rekao za CNBC Make It da nije verovao u uzimanje odmora i vikenda u svojim 20-im, ali sada, kao 68-godišnjak, savetuje ljude oko sebe da se odmore kada mogu.

U međuvremenu, 94-godišnji Bafet, predsednik i CEO Berkshire Hathaway, i dalje radi šest dana u nedelji i ide na posao subotom.

Bonus video:

02:12

AKO NEMATE DOBRE LJUDE NE VREDI VAM DOBRA BIZNIS STRATEGIJA Izveštaj kompanije Deltaholding: Važno je pomoći opstanak sela

(Espreso / BizPortal / Prenela: J.N.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.