BRAČNI PAR SA PETORO DECE
Milica i Aleksandar u Leskovcu započeli sopstveni biznis od koga dobro zarađuju: Puna kutija samo 200 dinara! FOTO
Milica Petrović i Aleksandar Rakić, par iz Leskovca, nedavno su u svoj grad doveli nešto nesvakidašnje, što ne postoji južnije od Beograda, a i u čitavoj Srbiji zapravo je prava retkost
Milica Petrović i Aleksandar Rakić, par iz Leskovca, nedavno su u svoj grad doveli nešto nesvakidašnje, što ne postoji južnije od Beograda, a i u čitavoj Srbiji zapravo je prava retkost.
U pitanju su holandske palačinke, poslastica koju pripremaju i prodaju u svom slatko-slanom kutku u poznatom tržnom centru, a koja je i pre samog otvaranja privukla veliku pažnju na društvenim mrežama.
Iako porcije podsećaju na krofnice, palačinkice u potpunosti se razlikuju od njih, s obzirom da se pripremaju na kalupu sa minimalno ulja.
Iza sastava ovog pufnastog, mekanog slatkiša krije se, zapravo, jedna porodična priča.
“Mi smo recepte isprobavali kod kuće. Imamo petoro dece i oni su bili degustatori. Jeli su prepečene, prepržene, žive, slatke, slane i svakakve – sve dok nismo došli do onog pravog recepta”, objašnjava Milica za Jugmediu.
Kao degustatori, najpre su palačinkice isprobavali samo sa kremom, a sada u ponudi imaju oko 15 različitih preliva i posipa. “Malo smo modernizovali recept da bi se dopalo našim sugrađanima. Ono što je tradicionalno za druge države, to naši ne vole. Zato smo malo modifikovali recept da bi Leskovčanima bilo ukusno”, dodaje ona.
Zbog raznovrsnih ukusa i kombinacija kupci se redovno vraćaju na “palačinkice”.
“Imamo i jedan slani proizvod koji bih volela da Leskovčani probaju. Ni on ne postoji u Leskovcu, a porcija je taman dovoljna da se svako kvalitetno naručka i izađe odavde nasmejan i srećan”. Po ceni od 160 dinara može se kupiti porcija od 8, a za 220 dinara porcija od 12 palačinkica. Prelivi, među kojima su nutela, bueno, rafaelo, jagoda, pistaći i voćni nadevi i drugi koštaju od 40 do 80 dinara.
Poslastica ove vrste, osim u prestonici, prodaje se i u Novom Sadu, pa tako i ne čudi činjenica da su Nišlije već izrazile želju da se ovakav lokal otvori i u njihovom gradu. Rapsodija ukusa, kako Milica naziva i preporučuje ovu kombinaciju, jeste nutela i jagoda krem koji podseća na detinjstvo.
Da bi i u zimskim uslovima imali mogućnost da posetiocima obezbede mesta za sedenje, u narednom periodu planiraju postavljanje staklene bašte. „Zamislili smo da napolju sredimo neku staklenu baštu gde će ljudi moći da sačekaju da se to priprimi i za to vreme da popiju kafu“, zaključuje ona.
Bonus video:
(Espreso/Jugmedia)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!