Tenzije na Bliskom istoku na granici pucanja, a Amerika... Ovo će mnoge razbesneti do srži, pazite samo šta rade!
Liban, Foto: Rabih DAHER / AFP / Profimedia

PALA ODLUKA

Tenzije na Bliskom istoku na granici pucanja, a Amerika... Ovo će mnoge razbesneti do srži, pazite samo šta rade!

Stigla je prva reakcija Pentagona na dramatičnu eskalaciju na Bliskom istoku

Objavljeno: 19:02h

SAD šalje dodatne snage na Bliski istok zbog dramatične eskalacije nasilja između Izraela i snaga Hezbolaha u Libanu, što je povećalo rizik od značajnijeg regionalnog rata, saopštio je danas Pentagon.

Portparol Pentagona, general vojnik Pat Rajder nije želio da iznese detalje o tome koliko dodatnih snaga šalje Amerika ili koji će biti njihov zadatak. SAD trenutno ima oko 40.000 vojnika u regiji.

Novo raspoređivanje dolazi nakon značajnih napada izraelskih snaga na ciljeve unutar Libana, u kojima je ubijeno gotovo 300 ljudi. Dok se Izrael priprema za sprovođenje daljnjih operacija, Stejt Department upozorava Amerikance da napuste Libanon zbog sve većeg rizika od regionalnog rata.

Liban
Liban foto: AA/ABACA / Abaca Press / Profimedia

"Zbog nepredvidive prirode tekućeg sukoba između Hezbolaha i Izraela i nedavnih eksplozija širom Libana, uključujući Bejrut, američka ambasada poziva građane SAD-a da napuste Liban dok su komercijalne opcije još uvek dostupne", upozorio je Stejt Department u subotu.

Bonus video:

04:21

SA LIBANOM ĆE BITI GORE NEGO SA GAZOM?! Analitičari upozoravju: Hezbolah je mnogo OPASNIJI do Hamasa, nanosio je poraze IZRAELU

(Espreso/ Index/ T.M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.