Erdogan brutalan kao nikada, sasuo im sve u lice! Turčin svašta izneo u javnost - pola sveta zanemelo od straha!
Redžep Tajip Erdogan, Foto: AP

NIKAD ISKRENIJI

Erdogan brutalan kao nikada, sasuo im sve u lice! Turčin svašta izneo u javnost - pola sveta zanemelo od straha!

Turski predsednik je doputovao u SAD u subotu da se obrati na 79. zasedanju Generalne skupštine UN u utorak

Objavljeno:

Poslednji izraelski napadi na Liban dovešće do širenja rata u regionu, upozorio je turski predsednik Redžep Tajip Erdogan.

Turski predsednik je doputovao u SAD u subotu da se obrati na 79. zasedanju Generalne skupštine UN u utorak.

Predsednik je takođe rekao da "genocid koji je Izrael izvršio na palestinskim zemljama, posebno u pojasu Gaze, takođe ugrožava mir u regionu".

"Nedavni napadi na Liban i nedavne izjave Izraela su jasna manifestacija napora da se rat proširi na region. Globalne institucije i organizacije nisu preduzele nikakve efikasne korake da okončaju ugnjetavanje u Gazi ili spreče izraelski masakr", rekao je Erdogan na događaju koji je organizovao Tursko-američki nacionalni upravni odbor (TASC) u Njujorku.

Redžep Tajip Erdogan
Redžep Tajip Erdoganfoto: AP Photo Khalil Hamra

Naglašavajući da je globalni sistem počeo da gubi svu svoju "efikasnost i kredibilitet", Erdogan je rekao da su institucije čija je dužnost da obezbede mir i bezbednost "očigledno u stanju moralnog kolapsa".

Redžep Tajip Erdogan
Redžep Tajip Erdoganfoto: AP Photo Khalil Hamra

"Masakr koji u Gazi traje već 352 dana to je još jednom pokazao. Turska je činila sve da zaustavi ovu izraelsku politiku okupacije, invazije i masakra, što je pre moguće. Nismo ćutali i nećemo ćutati protiv bilo kakvog napada na svetost i istorijski status džamije Al-Aksa, naše prve kible. Mi smo za integraciju i podjednako protiv asimilacije", dodao je turski predsednik.

Bonus video:

07:15

NIJE U PITANJU MIR NEGO HOĆE LI POSTOJATI IZRAEL ILI HAMAS Lalić: Erdogan ostao po strani, zato opet daje ZAPALJIVE IZJAVE

(Espreso/ Mondo/ Prenela: T.M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.