Erdogan nije mogao da izdrži, sasuo je sve, situacija preti da eskalira, dosta mu je: Gnusno ubili naše mlado dete!
Redžep Tajip Erdogan, Foto: ap

osudio „gnusno“ ubistvo

Erdogan nije mogao da izdrži, sasuo je sve, situacija preti da eskalira, dosta mu je: Gnusno ubili naše mlado dete!

Oni napadaju varvarski i prolivaju krv neselektivno, rekao je turski predsednik

Objavljeno:

Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan osudio je „gnusno“ ubistvo Ajsenur Ezgi Ejgi, tursko-američke aktivistinje koju su u petak ubile izraelske snage tokom protesta na okupiranoj Zapadnoj obali.

Govoreći na događaju u Istanbulu, Erdogan je rekao da sada Izrael ima za cilj da izvrši genocid i na Zapadnoj obali i u Gazi, kao i da okupira i ove oblasti, prenela je turska agencija Anadolija.

- Juče su gnusno ubili naše mlado dete, Ajsenur Ezgi Ejgi. Do danas su ubili preko 40.000 nevinih civila, uključujući 17.000 dece - rekao je Erdogan.

- Oni napadaju varvarski i prolivaju krv neselektivno, bilo da se radi o deci, ženama, omladini ili starcima - dodaje turski predsednik.

Izraelske snage su ubile Ejgi u petak dok je učestvovala u protestu protiv širenja jevrejskih naselja u gradu Beita, u blizini Nablusa na severu Zapadne obale.

Izveštaj o obdukciji potvrdio je da je Ejgi ubijena metkom izraelskog snajperiste u glavu, rekao je u subotu guverner Nablusa.

- Borba protiv izraelskog terorizma je islamska dužnost, ali i nacionalno pitanje - rekao je turski predsednik.

Bonus video:

02:00

IGRA LI ERDOGAN DVOSTRUKU IGRU?! Šahrimanjan Obradović: Delovalo je da podržava Rusiju, a onda poslao Putinu JASNU poruku!

(Espreso/24sedam/Prenela M.L.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.