Novi bilans: Trocifren broj mrtvih u Libanu!
Liban, ilustracija, Foto: EPA-EFE/ATEF SAFADI

krvavi sukob

Novi bilans: Trocifren broj mrtvih u Libanu!

Izraelska vojska je jutros izvela napade na ciljeve Hezbolaha u Libanu

Objavljeno:

Najmanje 100 ljudi je ubijeno i više od 400 je ranjeno u izraelskim napadima na jugu Libana, saopštilo je Ministarstvo zdravlja te zemlje. Hezbolah je gađao raketama tri cilja na severu Izraela, nakon što je izraelska vojska saopštila da je gađala više od 300 lokacija tog proiranskog islamističkog pokreta.

"U izraelskim udarima na lokalitete i sela na jugu ima 100 mrtvih i više od 400 ranjenih", uključujući decu, žene i pripadnike prve pomoći, navodi se u saopštenju libanskog Ministarstva zdravlja. ; U prethodnom izveštaju bilo je 50 stradalih.

Izraelska vojska je jutros izvela napade na ciljeve Hezbolaha u Libanu, odakle islamistički pokret ispaljuje rakete na izraelsku teritoriju u znak podrške palestinskom Hamasu u Pojasu Gaze. ; Libanski premijer Nadžib Mikati osudio je "plan uništenja" koji sprovodi Izrael.

"Nastavak izraelske agresije na Liban je rat istrebljenja u svakom pogledu, plan uništenja koji ima za cilj brisanje libanskih sela i gradova", rekao je.

Izraelska vojska jutros je apelovala na libanske građane da se "drže dalje od ciljeva povezanih sa Hezbolahom" u južnom Libanu.

Bonus video:

44:59

REDAKCIJA 23.09.2024. 3. DEO

(Espreso/Beta/Preneo: V.Š)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.