Otkriveno, Denis je sin bogataša i sumnjiči se za smrt nesretnog čoveka: Nastavili "kao da se ništa nije dogodilo"
Hitna pomoć, ilustracija, Foto: Nebojša Mandić

užas

Otkriveno, Denis je sin bogataša i sumnjiči se za smrt nesretnog čoveka: Nastavili "kao da se ništa nije dogodilo"

Službenici su tokom svog prvog ulaska na jahtu, dan nakon nesreće, zatekli velike količine alkohola i čase na krmi

Objavljeno:

Denis Viehof (35), sin milionera iz Nemačke, osumnjičen je za smrt jedne osobe kada je svojom jahtom "pregazio" ribarski čamac na Majorci, a tokom istrage utvrđeno je šta se dešavalo na brodu pre nesreće i otkrivena je velika količina alkohola.

Nemačka jahta La Luna navodno je pregazila mali ribarski čamac bez da je usporila, a skiper je nakon nesreće nastavio kao da se "ništa nije dogodilo" i navodno pobegao sa lica mesta.

Španski medij Gazeta Nautika saopštio je da je uspeo da dobije eksluzivan, potpuni uvid u istragu gde je pored detalja u vezi sa nesrećom, objavljeno i šta se dešavalo na jahti pre i posle tragičnog događaja.

Takođe, u izveštajima se navodi da je na jahti bila velika količina alkohola, što sugeriše da su Denis i njegovi prijatelji pravili zabavu.

Policijski izveštaj kreće izjavom strica žrtve koji kaže da je oko 19 časova isplovio sa njegova dva rođaka, od kojih je jedan stradali Gilermo, da hvataju lignje. Oko 21 čas su se uputili u luku Kala Bona kada su primetili da im se jahta približava velikom brzinom.

Svedoci su brzinu procenili na oko 20 čvorova, odnosno 37 kilometara na čas.

Kako je stric rekao, oni su pokušali da pobegnu od jahte, ali nisu uspeli. U sledećem trenutku, jahta je punom brzinom udarila u ribarski brod i otkinula mu motor. Mladi Gilermo je u udaru zadobio smrtonosne povrede glave i pao je u more.

Prema svedocima, jahta La Luna je primećena tri sata pre nesreće u zalivu Kala Agula. Očevici kažu da su Denisovi prijatelji vozili čamac sa jahte i da se se navodno zabili u gumenjak pun dece.

Kako je saopštila policija, otac jednog deteta, koje je bilo u gumenjaku, se odmah požalio direktno kapetanu La Lune, odnosno sinu milionera. Kasnije je rekao da je imao utisak da je Denis bio u alkoholisanom stanju.

U izveštaju se navodi još da je u pratnji kapetana Denisa i njegovih prijatelja bila žena koja je istražiteljima rekla da su taj dan pili mnogo šampanca i džina. Navodno je izjavila da je i kapetan pio, ali "ne mnogo", piše Bild.

Službenici su tokom svog prvog ulaska na jahtu, dan nakon nesreće, zatekli velike količine alkohola i čase na krmi.

Veče nakon tragičnog događaja, Denis je sa prijateljima bio u izlasku u klubu. Kada su mu saopštili šta se desilo, on je delovao iznenađeno što može potkrepiti tvrdnju njegovog advokata da nije znao da je pregazio ribarski brod.

Ono što je bilo iznenađujuće jeste da su Denis i jedan njegov prijatelj ušli u jahtu, dan nakon nesreće, koja je već bila zapečaćenja policijskim trakama. Prema nadzornim kamerama, oni su uzeli torbe i napustili jahtu kasno uveče.

Odmah zatim, trojica Nemaca su se odvezla do aerodroma Son Bonet i privatnim avionom otišli ​​u Nemačku. Tri dana kasnije, međutim, milionerov sin se vratio na Majorku da bi ga ispitala policija. Sa njim je došao i advokat, ali je Denis odbio da svedoči. Zatim je odleteo nazad u Nemačku.

Istražno odeljenje za ubistva je u svom izveštaju utvrdilo da su delimično krivi kapetani oba plovila. Ribarski čamac je imao samo male lampe i nije bio propisno osvetljen.

Ipak, prema istražiteljima, nesreća je mogla biti izbegnuta da je jahta održavala odgovarajuću brzinu.

Bonus video:

46:20

REDAKCIJA 23.09.2024. 2. DEO

(Espreso/Telegraf/A.R/Preneo: V.Š)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.