U Austriji evakuisano čak 7 gradova: Ciklon Boris razneo zemlju na komade, evo gde je najkritičnije!
Poplave u Beču, Foto: Volker Preusser / imago stock&people / Profimedia

POTOP

U Austriji evakuisano čak 7 gradova: Ciklon Boris razneo zemlju na komade, evo gde je najkritičnije!

Pojedine linije metroa u Beču i dalje ne rade, a restrikcije javnog prevoza u glavnom gradu Austrije trajaće verovatno do srede

Objavljeno:

Iako su jake kiše koje je proteklih dana doneo ciklon Boris u Austriji tokom noći uglavnom prestale, situacija sa poplavama i dalje je teška, a u pokrajini Donja Austrija, koja je najteže pogođena, evakuisano je sedam gradova u oblasti Tulnerfeld.

Crveni krst je postavio sklonište za hitne slučajeve na sajmu u gradu Tuln, koje može da primi do 1.000 ljudi, prenosi bečki Kurir.

Nakon što je u poslednjih nekoliko dana u Donjoj Austriji palo pet do šest puta više od uobičajene količine mesečnih padavina, kiša je prestala, a prema najavama meteorologa, od danas do vikenda ne očekuju se velike količine padavina.

Hitne službe su, međutim, i dalje konstantno angažovane, posebno u Donjoj Austriji, gde su u poplavama proteklih dana stradale četiri osobe.

Postoji i veliki rizik od odrona.

Zbog nevremena i dalje su prisutna velika kašnjenja i veliki broj otkazanih polazaka u lokalnom i međugradskom prevozu, a brojni putevi su i dalje zatvoreni.

1 / 6 Foto: GEORG HOCHMUTH / AFP / Profimedia

Pojedine linije metroa u Beču i dalje ne rade, a restrikcije javnog prevoza u glavnom gradu Austrije trajaće verovatno do srede. U Donjoj Austriji trenutno je neprohodno više od 250 puteva.

Bonus video:

04:27

U 17 ČASOVA STIŽE VIŠEĆELIJSKA OLUJA! Ristić: Očekujte urbane poplave, ova pojava dolazi kroz BEČKA VRATA, a zatim sledi PAKAO

(Espreso/ Agencije/ Prenela: T.M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.