Ova država u Americi je proglašena najsrećnijom! Idealno mesto za uživanje, dobru zaradu i druženje
Honolulu, Foto: AP

zvanični podaci istraživanja

Ova država u Americi je proglašena najsrećnijom! Idealno mesto za uživanje, dobru zaradu i druženje

Najsrećnije države su one koje pružaju natprosečan kvalitet života u širokom spektru oblasti

Objavljeno: 08:17h

Havaji su ove godine najsrećnija američka savezna država, prema godišnjem rangiranju veb-stranice za lične finansije Volet hab (Vallet Hub).

Na osnovu tih istraživanja, ova pacifička američka država imala je najnižu stopu depresije u SAD, a 86 odsto njenih odraslih žitelja izjavilo je da su dobrog ili solidnog zdravlja, preneo je Si-En-Bi-SI (CNBC).

Pored toga, Havaji su imali jednu od najnižih stopa nezaposlenosti i drugi najveći udeo domaćinstava sa godišnjim prihodom iznad 75.000 dolara.

Najsrećnije države su one koje pružaju natprosečan kvalitet života u širokom spektru oblasti, od jake državne ekonomije i visokokvalitetne nege fizičkog i mentalnog zdravlja do adekvatne količine slobodnog i lepog vremena.

Havaji
Havajifoto: Profimedia

Da bi se utvrdilo gde su ljudi koji žive u Americi najsrećniji, Volet hab je uporedio u 50 država više od 30 pokazatelja u tri ključne kategorije: emocionalno i fizičko blagostanje, uslovi za rad i zajednica i okruženje.

Kalifornija i Florida, dve države koje su obično sinonim za lepo vreme tokom cele godine i odlazak u penziju, rangirane su tek na 13. mestu, odnosno 14. mestu. Prošle godine Juta je bila najsrećnija država u Americi.

Bonus video:

01:50

NAJVEĆA SREĆA! Puna kuća dece: Tri generacije žive složno, snajka došla iz grada u selo

(Espreso / Agencije / Prenela: J.N.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.