"Piratsko ponašanje" Amerikanci udarili na Nikolasa Madura, pred nama je novi haos, iz Venecuele odmah reagovali!
Nikolas Maduro, Foto: EPA/ Miguel Gutierrez

drama

"Piratsko ponašanje" Amerikanci udarili na Nikolasa Madura, pred nama je novi haos, iz Venecuele odmah reagovali!

Venecuelanske diplomate ističu da su se vlasti SAD još jednom odlučile na kriminalna dela

Objavljeno:

Sjedinjene Američke Države zaplenile su avion koji koristi predsednik Venecuele Nikolas Maduro i prebacile ga iz Dominikanske Republike na Floridu pošto su utvrdile da su njegovom nabavkom prekršene američke sankcije, saopštilo je ministarstvo finansija SAD.

Američki zvaničnici veruju da je avion nezakonito kupljen za 13 miliona dolara preko jedne naftne kompanije i da je ilegalno prebačen u Dominikansku Republiku, rekao je državni tužilac Merik Garland.

Nikolas Maduro
Nikolas Madurofoto: EPA/Miguel Gutierrez

Zvaničnici kažu da je ova zaplena izvedena u tesnoj saradnji sa vlastima Dominikanske Republike.

- Ovo je poruka da niko nije iznad zakona, niko nije van domašaja američkih sankcija - rekao je jedan zvaničnik za CNN.

"Piratsko ponašanje"

Zaplena Madurovog predsedničkog aviona nije ništa drugo do primer piratskog ponašanja i "poretka zasnovanog na pravilima", saopštilo je venecuelansko Ministarstvo spoljnih poslova.

"To je primer navodnog `poretka zasnovanog na pravilima`, čiji je cilj da se, ignorišući međunarodno pravo, uspostavi novi zakon najjačih i ustanove nova pravila koja su u njihovim interesima i kojih će se oni pridržavati uz potpunu nekažnjivost", navedeno je u saopštenju.

Nikolas Maduro
Nikolas Madurofoto: EPA/PRENSA MIRAFLORES

Venecuelanske diplomate ističu da su se vlasti SAD još jednom odlučile na kriminalna dela koja mogu da se kvalifikuju samo kao piratska, protivzakonitom zaplenom aviona koji koristi predsednik republike.

"Oni svoje postupke opravdavaju merama prinude koje jednostrano i protivzakonito nameću širom sveta. Venecuela zadržava pravo da preduzme bilo kakav pravni postupak da popravi štetu nanetu državi, kao i bilo koju drugu štetu prouzrokovanu kriminalnom politikom jednostranih mera prinude", dodaje se u saopštenju Ministarstva.

Bonus video:

01:48

VENECUELA JE ISPROVOCIRANA! MOGU SAMO DA UŠETAJU U GVAJANU Gajić: Pitanje Kosova i Metohije je pokrenulo domino efekat u svetu!

(Espreso/Blic/Preneo: V.Š)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.