Dečak (17) sedeo u boksericama obliven krvlju članova porodice: Policiju dočekao sa pričom koja ih je zaledila!
Porodica koja je izmasakrirana, Foto: Printskrin/Facebook

trostruko ubistvo u italiji

Dečak (17) sedeo u boksericama obliven krvlju članova porodice: Policiju dočekao sa pričom koja ih je zaledila!

Rikardo je ubijao članove svoje porodice jednog za drugim

Objavljeno:

- Kada smo zatekli dečaka ispred kuće, govorio je mirno i lucidno. Baš kao u svom pozivu policiji, rekli su istražitelji na konferenciji za novinare o trostrukom ubistvu u Italiji.

Rikardo (17) je u noći između subote i nedelje nožem ubio oca, majku i brata. Karabinjeri su ga našli kako sedi na niskom zidu, a na njemu su bile samo bokserice. Bio je obliven krvlju članova njegove porodice koji su upravo masakrirani.

- Ubijeni su imali mnogo rana u grlu i vratu - rekla je postupajući tužilac za maloletnike. Porodicu je opisala kao više nego normalnu, srećnu. U početku je dečak rekao da je ubio samo svog oca, pripisujući ocu ubistva svoje majke i brata. Popodne, posle nešto više od 12 sati, potpuno je priznao tri zločina.

- Dečak je ubio porodicu oko 2 sata ujutru. Nekoliko sati pre bio je rođendan njegovog oca, žurka i moguće je da je proslava pogoršala bolest, proslave su uvek kritičan trenutak za one koji pate. Dečak je rekao da je razmišljao nekoliko dana“ o ubistvu roditelja i brata - navedeno je.

Rikardo je dugo plakao i oni koji su ga videli tokom ispitivanja utvrdili su da je "veoma krhak" dečak. Sedamnaestogodišnjak se nalazi se u zatvoru za maloletnike i čeka ročište koje bi trebalo da se održi između utorka i srede. I on ima - sada da - psihološku podršku, prema metodama predviđenim zakonom.

Rikardo je ubijao članove svoje porodice jednog za drugim. Sišao je da donese nož u kuhinju i počeo krvavi pir. Kako ih je sve mogao nadvladati?

- Jedna žrtva je spavala, druge dve su se iznenada probudile u noćnoj mori - objasnili su nadležni.

Lorenco, koji je 17. avgusta napunio 12 godina, spavao je u krevetu, a pogođen višestrukim ubodima, dečak se probudio i vrisnuo. Njegova majka Danijela, 48, čula je buku iz susedne sobe, prešla je mali hodnik i čim je ušla u sobu, dobila je ubod nožem i srušila se. Konačno, njegov otac Fabio, koji je u subotu uveče proslavio svoj 51. rođendan čuo je krike i pojurio da shvati šta se dešava, video svog najmlađeg sina u lokvi krvi i pokušao da mu pomogne.

Rikardo je imao nož u ruci i ubio ga je.

Potom je Rikardo pozvao policiju da kaže da mu je otac ubio brata i majku. Rekao je da je uzeo nož sa zemlje i da ga je ubio. Operaterka ga je držala na telefonu, govorila mu da odmah izađe iz kuće i čeka pomoć na ulici. Karabinjeri ga pronalaze ispred kapije. Rikardo stoji, sav u krvi. Još uvek ima nož u ruci.

- Tata ih je ubio, a onda je ostavio nož na podu. Uzeo sam ga i ubio ga - rekao je na početku.

Karabinjeri milanskog operativnog odeljenja, satima rade na alarmima i kamerama kako bi, van svake sumnje, isključili prisustvo stranaca u kući. Ali to je hipoteza u koju niko zaista ne veruje. U dva popodne 17-godišnjak, koji je sada zvanično pod istragom za ubistvo, poverava se javnom braniocu i priznaje.

- Ispitivanje počinje njegovim priznanjem. Čim je od njega zatraženo da iznese svoju verziju u prisustvu odbrane, on se poriče i izjavljuje da je vinovnik sva tri ubistva, detaljno navodeći redosled i metode. To nije bilo agresivno ispitivanje u kojem je bilo potrebno kopati duboko da bi se pronašla istina. Dečak je počeo da shvata realnost i težinu onoga što je uradio i, u prisustvu odbrane, povukao je svoju prvu verziju, priznavši tri ubistva - rekli su.

Dečak je potom prepričao redosled užasa, kaže da je prvo ubio svog brata Lorenca, a zatim i roditelje.

- Nema razloga. Osećao sam se kao strano telo u porodici, sa prijateljima. Bio sam potlačen, osećao sam se sam među drugima - naveo je.

Bonus video:

03:30

OSUMNJIČENI ZA MASAKR KOD MLADENOVCA DANAS PRVI PUT PRED SUDOM! Advokat Roskić otkriva da li je moguća kazna doživotne robije

(Espreso/Kurir.rs/corriere.it/Prenela M.L.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.