Papa Franja doputovao u Indoneziju: Posetiće četiri ostrvske države jugoistočne Azije, evo zašto
papa Franja, Foto: Profimedia

papa na putu

Papa Franja doputovao u Indoneziju: Posetiće četiri ostrvske države jugoistočne Azije, evo zašto

Vrhovni poglavar Katoličke crkve snažno se zalaže za primenu Pariskog klimatskog sporazuma iz 2015. godine

Objavljeno:

Papa Franja doputovao je danas u Indoneziju, na početku svog putovanja u jugoistočnu Aziju i Okeaniju, što će biti njegovo dosad najduže putovanje u inostranstvo, koje će trajati 12 dana.

On je sleteo je na aerodrom Sukarno-Hata u Džakarti, čarter letom italijanske avio-kompanije "ITA ervejz" sa svojom pratnjom i novinarima, prenosi Rojters.

Papa Franja (87) planira da na ovom putovanju koje će obuhvatiti skoro 33.000 kilometara, takođe poseti Istočni Timor, Singapur i Papua Novu Gvineju u narednih 10 dana.

papa Franja
papa Franjafoto: EPA-EFE/GIUSEPPE LAMI

Rojters je ranije najavio da će papa posetiti četiri ostrvske države jugoistočne Azije sa ciljem da podstakne globalnu akciju u vezi s klimatskim promenama.

Vrhovni poglavar Katoličke crkve snažno se zalaže za primenu Pariskog klimatskog sporazuma iz 2015. godine, a njegovi saradnici kažu da će on i dalje pozivati na suočavanje sa opasnostima globalnog zagrevanja i na podršku najugroženijima, navodi britanska agencija.

U zemljama koje papa planira da poseti, ove opasnosti uključuju porast nivoa mora i sve teže i nepredvidljivije toplotne talase i tajfune.

Bonus video:

06:43

PAPA ME MOLIO DA DOĐE DA KLEKNE PRED SRBIMA Drašković otkrio šokantne detalje pregovora sa patrijarhom Pavlom MOGLO JE DA NAM SVANE

(Espreso/ Agencije/Prenela M.L.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.