Putin hoće da pomogne Pavelu Durovu
Pavel Durov, Foto: Printscreen Instagram /Pavel

oglasio se

Putin hoće da pomogne Pavelu Durovu

Pavelu Durovu sutra ističe istražni pritvor, a pre toga mora da se pojavi pred sudom ili će biti pušten

Objavljeno:

Rusija je spremna da pruži pravnu pomoć suosnivaču platforme Telegram, Pavelu Durovu, koji je pritvoren u Francuskoj, izjavio je portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

"Naravno, imajući u vidu njegovo (Durov) rusko državljanstvo, spremni smo da pružimo neophodnu pomoć, ali ono što komplikuje situaciju jeste činjenica da je on i francuski državljanin", rekao je Peskov novinarima.

Pavelu Durovu sutra ističe istražni pritvor, a pre toga mora da se pojavi pred sudom ili će biti pušten.

Pavel Durov
foto: Printscreen/Instagram/Durov

Usred optužbi za kršenje slobode govora, francuski predsednik Emanuel Makron rekao je da pritvor Durova nije politička odluka.

Osnivač Telegrama, koji ima francusko državljanstvo, zadržan je u subotu uveče na pariskom aerodromu Burže neposredno nakon izlaska iz privatnog aviona kojim je doleteo iz Azerbejdžana.

Pavel Durov
foto: Printscreen/Instagram/Durov

Kako se navodi u saopštenju tužilaštva u Parizu, vlasti istražuju umešanost Durova u prikrivanje podataka o ilegalnim aktivnostima na mreži, uključujući distribuciju dečije pornografije i trgovinu drogom.

Pavel Durov
foto: Printscreen/Instagram/Durov

Prema pisanju medija, biznismen bi mogao da se suoči sa do 20 godina zatvora.

Ruska ambasada u Francuskoj je za Ria Novosti saopštila da su francuske vlasti do sada odbijale da sarađuju u vezi sa pritvaranjem Durova.

Bonus video:

02:53

NOVAKU JE OVO NAJVEĆA MOTIVACIJA NA US OPENU Brajović nema dilemu: Meč protiv Albota potvrdio energiju koju Đoković poseduje!

(Espreso/Agencije/J.R.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.