"Nijedan normalan roditelj ovo ne bi uradio": Dečak (11) jedva spasen od sigurne smrti, za sve kriv njegov otac!
Plaža, Foto: RINA

NIKAKO NE RADITE OVO!

"Nijedan normalan roditelj ovo ne bi uradio": Dečak (11) jedva spasen od sigurne smrti, za sve kriv njegov otac!

Spasioci su 26. avgusta u poslednjem trenutku spasili 11-godišnje dete od sigurne smrti u talasima na plaži u Kostineštiju u Rumuniji

Objavljeno:

Crvena zastavica koja obično označava da je zabranjeno kupanje, nije bila smetnja za oca koji je umalo odveo svoje dete u smrt tokom letovanja. Iako su bili veliki talasi, stariji muškarac je mislio da će skakanje u njih biti sjajna zabava za njega i sina, što se pokazalo kao pogrešne i opasna zabava. Srećom, reakcijom spasilaca, mališan iz Rumunije je spasen.

Spasioci su 26. avgusta u poslednjem trenutku spasili 11-godišnje dete od sigurne smrti u talasima na plaži u Kostineštiju u Rumuniji. Incident se dogodio samo dan nakon što je još jedno dete, koje je na more došlo sa majkom i bakom, tragično stradalo u Crnom moru na plaži Zoom u Konstanci..

Spasilac oštro osudio postupak oca

Snimak spasavanja deteta iz Kostineštija, koji su turisti na plaži zabeležili mobilnim telefonima, prikazuje dramatične trenutke borbe spasioca sa velikim talasima koji su otežavali pristup detetu koje se davilo. Talasi su, prema rečima šefa spasilaca Nikolaja Serafima, praktično iščupali dete iz ruku njegovog oca.

"Naravno, nijedan normalan roditelj ne bi stavio svoje dete u talase kada je podignuta crvena zastava. Otac je želeo da skače za njim, ali smo ga zaustavili. Na sreću, uspeli smo da spasemo dete, ali roditelji moraju biti pažljiviji," rekao je Serafim za Libertateu, apelirajući na veći oprez i poštovanje bezbednosnih pravila na plaži.

Plaža
Plaža foto: RINA

Saveti kako se izboriti sa talasima

Za vreme jakih talasa preporučljivo je ne prilaziti moru, jer je voda nepredvidiv element, a jedan korisnik društvenih mreža dao je korisne savete kako se sa njima izboriti.

Ako se nađete uhvaćeni u struji, ključno je da ostanete mirni i zapamtite ove korake kako biste došli na sigurno:

1. Ne borite se protiv struje. Struja povlačenja i struja izvlačenja snažni su kanali vode koji otiču od obale, a pokušaj plivanja protiv njih može vas iscrpiti.

2. Plivajte paralelno s obalom. Nakon što izađete iz struje, koja je obično uska, plivajte pod kutom prema plaži. Zapamtite, strujne struje vas neće povući na dno; samo će vas odvući od obale. Dakle, očuvanje energije i ostati smiren ključni su za vaš opstanak. Pre odlaska u vodu uvek proverite uslove na plaži i ako ste u nedoumici, nemojte ulaziti u vodu", posavetovao je on.

Bonus video:

02:10

OVAKO SVI GREŠIMO KADA NAS TALASI POVUKU Instruktorka Kristina DETALJNO objasnila kako možemo da se spasimo U OVOME JE CAKA!

(Espreso/ Blic/ Libertatea/ Prenela: T.M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.