Vejd Vilson će danas saznati da li je osuđen na smrt ili na doživotni zatvor
Vejd Vilson, Foto: Printscreen TikTok /tiktok.com/@saves.wadewilson

kucnuo je čas

Vejd Vilson će danas saznati da li je osuđen na smrt ili na doživotni zatvor

Porota je preporučila da Vilson bude osuđen na smrt

Objavljeno:

Sudbina Vejda Wilsona biće odlučena danas pred sudijom Nikom Tompsonom. Da li će osuđeni dvostruki ubica iz Cape Corala otići na doživotnu robiju ili će biti osuđen na smrt?

Suđenje je počelo 1. juna 2024. godine, kada je izabrana porota. Sa pitanjem, "da li su i tužilaštvo i odbrana spremni za suđenje?" započeli su uvodni govori.

Zbog visoke zainteresovanosti za slučaj, Fox 4 senior reporterka Kaitlin Knap je pitala Šerifovu kancelariju okruga Lee o dodatnoj sigurnosti u sudnici.

"LCSO je svestan visokog nivoa interesa za presudu Vejdu Wilsonu. Biće obezbeđena adekvatna sigurnost, kao što je to uvek slučaj tokom visoko profilnih slučajeva.

Vejd Vilson
foto: TIKTIK/@LAWANDCRIME / SCREENSHOT

Sarađivaćemo sa našim partnerima iz Policijske uprave Fort Myers kako bismo obezbedili sigurnost javnosti, kao i uredno vođenje sudskih postupaka."

Podsećamo, Kristina Melton je pronađena mrtva u svom domu na Tudor Drive 7. oktobra 2019, dok je Dajen Ruiz pronađena mrtva u šumi tri dana kasnije nakon što je nestala.

Državni tužioci su pozvali policajce, forenzičke stručnjake, prijatelje i porodicu na svedočenje. Takođe su pozvali Wilsonovog oca - koji je dao snažno svedočenje.

"Vilson mi je samo rekao da je nešto uradio," rekao je Steven Testasecca, Vilsonov biološki otac. "Rekao je da su dve osobe nestale i da se neće vratiti. Rekao je da je ubica."

Nakon dva dana, i tužilaštvo i odbrana su završili sa iznošenjem svojih stavova - pri čemu odbrana nije pozvala nijednog svedoka.

Tokom završnih argumenata, odbrana je pokušala da uveri porotu da ubistva nisu bila planirana, što bi moglo da skine smrtnu kaznu sa stola.

"Ne tvrdim da je psihički oboleo, samo tvrdim da tužilaštvo nije dokazalo da je bilo premeditacije," rekao je Wilsonov advokat, Li Holander. "On je potpuno poludeo. Izgubio je razum ."

Vejd Vilson
foto: Printscreen TikTok /tiktok.com/@saves.wadewilson

Vilson je proglašen krivim po svim tačkama optužnice, uključujući ubistvo prvog stepena.

S obzirom na to da je smrtna kazna sada zvanično na stolu, državni tužioci su tvrdili da su Wilsonovi zločini bili zli, strašni i okrutni.

"Naneo je bol i pokazao potpunu ravnodušnost prema njenom životu," rekla je pomoćnica državnog tužioca Sara Miller.

Međutim, odbrana je tvrdila da je Wilson "bolestan" i da ima "bolestan um." Pozvali su lekara da potkrijepi ovu tvrdnju.

"Postoje dovoljno podataka koji podržavaju da njegov mozak ne funkcioniše kao kod normalne, zdrave osobe," rekao je Dr. Hyman Eisenstein, neuropsiholog u odbrani.

Ali, tužilaštvo je imalo svoje lekare koji su to osporili.

Na kraju, porota je preporučila da Vilson bude osuđen na smrt.

Sada je došao trenutak za konačnu odluku u utorak, kada će sudija saslušati obe strane. Očekuje se da će pokazati dodatne dokaze pre izricanja presude.

Odbrana je nedavno dobila odobrenje za CT skeniranje Vilsonovog mozga, na osnovu prethodne procene lekara.

Bonus video:

05:05

NAPAD RUSIJE JE BIO UPOZORENJE UKOLIKO ZELENSKOM ZAPAD ODOBRI OVAJ USLOV Stručnjaci: Putin će biti primoran na kompromis?

(Espreso/Fox4now/J.R.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.