Porota glasala za smrtnu kaznu, sad sve zavisi od sudije: Da li prepoznajte ovog ubicu? (VIDEO)
Vejd Vilson pre tetovaža, Foto: Tiktok printscreen

jezivo i bizarno

Porota glasala za smrtnu kaznu, sad sve zavisi od sudije: Da li prepoznajte ovog ubicu? (VIDEO)

Porota je 25. juna preporučila smrtnu kaznu za svako ubistvo, ali će odluku doneti sudija Nikolas Tompson

Objavljeno: 14:05h

Vejd Vilson sa Floride koji je proglašen krivim za ubistvo dve žene iz Kejp Korala, treba da se pojavi na sudu u avgustu radi izricanja presude.

12. juna, Vilson, star 30 godina, je proglašen krivim za ubistva Kristine Melton, 35, i Dijane Ruiz, 43, koja su se dogodila 2019. godine.

Porota je 25. juna preporučila smrtnu kaznu za svako ubistvo, ali će sad sve biti na sudiji Nikolasu Tompsonu.

Presudno ročište bilo je zakazano za utorak, 23. jul, ali su Vilsonovi advokati 24. jula podneli zahtev za odlaganje zbog sukoba u rasporedu za dva sudski imenovana psihijatrijska stručnjaka koja se očekuje da će svedočiti tokom postupka. Sudija je odložio presudu za 27. avgust.

Vilsonov pravni tim je takođe 3. jula podneo zahtev za novo suđenje ili oslobađanje po optužbama za ubistvo i nekoliko drugih optužbi.

Tompson još nije doneo odluku o ovim zahtevima.

Evo šta treba da znate o zločinima Vejda Vilsona, žrtvama i nadolazećoj presudi:

Šta je učinio Vejd Vilson? Vilson, tada 25-godišnjak, je 7. oktobra 2019. godine upoznao Kristinu Melton, 35, i njenu prijateljicu Stefani Sejlor u baru Buddah LIVE u Fort Majersu.

Nakon što je bar zatvoren, Vilson i dve žene su otišli kod Džejsona Šeparda, gde su ostali nekoliko sati pre nego što su otišli ujutro.

Vilson, Melton i Sejlor su zatim otišli u Meltonin dom u Kejp Koralu. Nakon što je Sejlor otišla, Vilson je udavio Melton dok je spavala u svom krevetu i ukrao njen automobil.

Nekoliko trenutaka kasnije, Vilson je video Dijanu Ruiz, 43, kako hoda ulicom u Kejp Koralu, pitao je za uputstva do obližnje škole i namamio je u automobil.

Kada je Ruiz pokušala da izađe iz automobila, Vilson ju je napao, pretukao i davio pre nego što ju je izbacio iz automobila i pregazio 10 do 20 puta.

Nakon ubistava, Vilson je nekoliko puta pozvao svog biološkog oca Stivena Testaseku, priznajući i detaljno opisivši svoja zla dela.

Testaseka je kontaktirao policiju i Vilson je uhapšen 8. oktobra 2019.

Žrtve Vejda Vilsona Kristina Melton i Dijana Ruiz Kristina Melton, 35, iz Kejp Korala, ubijene su 7. oktobra 2019. godine od strane Vejda Vilsona, 30. Kristina Melton je odrasla u Ilinoisu i preselila se sa prijateljicom u Kejp Koralu gde je radila kao konobarica.

Izveštaji kažu da je bila kuma detetu svoje rođake Samante Katomer, posedovala je mačku i živela u duplexu u Kejp Koralu.

Melton je volela da se oblači i najdraži praznik joj je bio Noć veštica, svedočila je Katomer tokom Vilsonovog suđenja.

Melton je imala oštar um, činila je da se svi oko nje osećaju bezbedno i shvaćeno i "bila je dragocena, ne samo za mene, već za sve koji su je poznavali", rekla je Katomer.

Otac Wadea Wilsona bio je ključan za njegovo hapšenje i uhićenje

Nakon ubistava, Wilson je nekoliko puta zvao svog biološkog oca, Stevena Testaseccu, priznajući zločine u zastrašujućim detaljima.

„Ja sam ubica,“ rekao je Wilson, prema Testaseccinom svedočenju.

Testasecca je rekao da je Wilson priznao da je ugušio Melton nakon što je zaspala i da je zaustavio Ruiz da je pita za uputstva pre nego što je ušla u automobil, gde ju je ugušio dok je vozio.

Prema Testaseccinim rečima, Wilson je rekao da je Ruiz još uvek disala pre nego što ju je više puta pregazio.

Nakon što je prvobitno odbacio pozive i pripisao priznanja Wilsonovoj „dobroj pripovedačkoj veštini,“ Testasecca, koji ima 46 godina, stavio je telefon na zvučnik, dok je Wilsonova biološka majka slušala i prenosila informacije policiji.

Testasecca je pitao Wilsona za njegovu lokaciju i rekao mu da će mu poslati Uber, ali je umesto toga njegovu lokaciju prosledio policiji koja je Wilsona uhapsila 8. oktobra 2019. godine.

Optužbe protiv Wadea Wilsona

Wilson, koji nosi ime isto kao i Marvelov lik Deadpool, suđeno je i proglašen krivim za šest optužbi:

Dve tačke prvostepenog ubistva

Prvostepeno ubistvo

Velika krađa

Napad

Provala

Sitna krađa

Wilson takođe suočava sa optužbama za nepovezane zločine, uključujući pokušaj bekstva iz zatvora i optužbe za droge.

Porote na Floridi su do aprila 2023. godine bile obavezne da glasaju jednoglasno za preporuku smrtne kazne, sve dok guverner Ron DeSantis nije smanjio prag potpisivanjem zakona koji omogućava porotama da preporuče smrt sa samo 8 glasova.

Presudna presudba Wade Wilsonu

25. juna 2024. godine, porota u Vilsonovom suđenju preporučila je da mu bude izrečena smrtna kazna za svako od ubistava.

Tokom faze presude, porotnici su imali opciju da preporuče doživotnu kaznu bez mogućnosti uslovne slobode ili smrt.

Nakon razmatranja otežavajućih i olakšavajućih okolnosti, porota je glasala 9-3 i 10-2 za smrt.

Presudni rok je zakazan za 27. avgust 2024. godine, a sudija Nicholas Thompson će odlučiti da li će biti izrečena smrtna kazna ili doživotna kazna bez mogućnosti uslovne slobode.

Šta se dešava ako Vejd Vilson bude osuđen?

Ako bude osuđen i kad budu rešene sve druge optužbe, uključujući pokušaj bekstva, Vilson će napustiti zatvor u okrugu Lee i biće prebačen u zatvorski sistem države Floride.

Ako Wilson bude osuđen na smrt, biće prebačen na smrtu kaznu u Union Correctional Institution u Floridi, gde će biti smešten u ćeliji dimenzija 6x9x9.5 stopa.

Gde se nalazi smrtna kazna na Floridi?

Smrtna kazna na Floridi se nalazi u Union Correctional Institution u Raifordu, otprilike 45 milja jugozapadno od Jacksonville-a.

Bonus video:

00:14

Ožalošćene porodice dece ubijene 4. maja prošle godine u masakru kod Mladenovca, pristigli su u Okružni zatvor

(J.R.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.