Ovo je žena bogataša o kom ceo svet bruji: Porodica nestalog tajkuna obavijena velom misterije! (FOTO)
Majk linč, Foto: Printscreen /Yputube / Techonomy media

KO SU ONI?

Ovo je žena bogataša o kom ceo svet bruji: Porodica nestalog tajkuna obavijena velom misterije! (FOTO)

Ovaj britanski tajkun poznat je po višedecenijskim pravnim zavrzlamama koje su okončane u junu kada je oslobođen optužbi za prevaru i zaveru

Objavljeno:

Majk Linč, poznat i kao "britanski Bil Gejts", jedan je od šest osoba nestalih nakon potonuća jahte u snažnoj oluji kod obale Sicilije.

Ovaj britanski tajkun poznat je po višedecenijskim pravnim zavrzlamama koje su okončane u junu kada je oslobođen optužbi za prevaru i zaveru.

Poznat je takođe po tome što je 1996. godine osnovao britansku tehnološku firmu "Autonomy" i još nekoliko uspešnih tehnoloških firmi, ali je poznat i po pravnoj bitki koja je vođena više od decenije.

Nakon što je sve okončano, desila se tragedija u kojoj je nestao on, ali i njegova ćerka Hana.

Na jahti je bila i supruga Majka Linča, Anđela Bakares, koja je spasena sa Bajesijana.

1 / 4 Foto: EPA/IGOR PETYX

Očevici su rekli da je brzo nestala ispod talasa.

O porodici britanskog tajkuna malo se zna. Ono što je javnosti poznato je u braku sa Ađelom i da imaju dve ćerke. Jedna od njih je, na žalost, bila sa njima na brodu i vodi se kao nestala.

O drugoj ćerki se ne zna ništa, pa čak ni to da li je starija ili mlađa od nestale Hane.

Hana Linč
Hana Linčfoto: Printscreen/ Društvene mreže

Hana je trebalo da studira engleski jezik na Univerzitetu u Oksfordu nakon što je nedavno završila ispite A nivoa, preneo je Tajms.

Prema Tajmsu, Hana je želela da postane pisac, a njeni prijatelji opisali su je kao zabavnu, ljubaznu i nežnu osobu, ali i feministkinju koja je uvek zagovarala prava žena.

Ko je žena Majka Linča?

Majk Linč je oženjen Anđelom Bakares, koja je jedna od ljudi spašenih iz Mediterana nakon što je jahta potonula.

Bakares, koja ima 57 godina, poseduje akcije u Darktrace, britanskoj kompaniji za sajber bezbednost koju su ona i Linč osnovali. Sedela je u prvom redu sudnice tokom suđenja svom suprugu, ali je uglavnom više volela da se kloni od očiju javnosti, objavio je londonski Tajms u julu.

"Odlučili smo da Anđela neće biti uključena u slučaj. Ostala je potpuno odvojena. Njen fokus su bili porodica i deca", rekao je Linč za Tajms prošlog meseca.

Gospođa Bakares je nakon spašavanje potražila utočište sa ostalim preživelim u hotelu, koji je udaljen samo šest minuta vožnje od luke Portičelo, blizu mesta gde je potonula jahta.

Gost hotela rekao je za Miror da je Anđela u veoma teškom stanju dok čeka novosti o tome da li su njen muž i ćerka živi.

Anđela, koja je zadobila teške povrede oba stopala, ispričala je za italijanske medije da je osetila "blago naginjanje" pre nego što se dogodila tragedija.

Rekla je za Corriere da je "sve padalo" oko nje i da je bila gotovo "odneta" pre nego što je uspela da pobegne na sigurno.

Objavljen je i snimak nadzorne kamere koja prikazuje trenutak neposredno pre potonuća luksuzne jahte koja je u ponedeljak ujutru potonula u blizini obale Sicilije u Mediteranu.

Bonus video:

02:06

USMRTIO NAM JE SINA, PRETIO ĆERKI, I DALJE SE BAHATI Roditelji Ivana Jovičina pred suđenje: Malo je i 100 godina da dobije

(Espreso/B92/Prenela T.Š.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.