Samo je ovo uspela da izusti: Jeziva poruka žene spašene sa potonule jahte, tri reči su dovoljne da opiše horor!
Nestali, Foto: EPA JEROME FAVRE, printscreeen/x/@texan_maga, printscreen/x/@JChimirie66677

potonula jahta

Samo je ovo uspela da izusti: Jeziva poruka žene spašene sa potonule jahte, tri reči su dovoljne da opiše horor!

Potraga za još šestoro putnika nastavljena je i jutros

Objavljeno:

Jeziva poruka od svega 3 reči stigla je na telefon oca advokatice, koja je sa 15 osoba spasena nakon što je superjahta "Bayesian" potonula kod obala Sicilije.

"Bilo je mrtvih", slovi poruka koju je Ejla Ronald, koja je bila gošća na jahti britanskog milijardera Majka Linča poslala svojim najmilijima nakon što je izvučena iz vode.

Spasioci i danas pokušavaju da pronađu šestoro putnika koji se i dalje vode kao nestali, među njima je i "britanski Bil Gejts". Osim Linča, traga se i za njegovom ćerkom, Džonatanom Blumerom, predsednikom kompanije Morgan Stanley International, Krisom Morvilom, advokatom velike firme Clifford Chance, i njihovim suprugama - Džudi Blumer i Nedom Morviljo.

Nažalost, sve su manje šanse da je neko od njih ostao živ. Sve i da su se ostali u "vazdušnom džepu" broda koji je potonuo, male su šanse da su ovoliko dugo mogli da izdrže bez vazduha. Spasioci danas koriste bespilotne podvodne dronove, kako bi pokušali da pregledaju unutrašnjost jahte, koja gotova netaknuta leži na morskom dnu.

Otac Ejle Ronald (36) rekao je da je od ćerke dobio poruku od svega tri reči nakon što je izvučena iz vode. Samo mu je napisala: "bilo je mrtvih".

"Poslao sam poruku ćerki i nije mi dala nove informacije o nestalima ili spasenima", rekao je otac.

Govoreći za Telegraph, samo je rekao: "Samo je rekla da je bilo smrti i da su ona i njen partner živi".

U utorak uveče specijalni ronioci neumorno su pokušavali da istraže jahtu koja leži na morskom dnu. Kako su naveli na putu im je bilo "brdo stvari", koji su im sprečavali ulaz u sobe na jahti, a ronioci imaju svega deset minuta za pretragu, a potom moraju da izrone na površinu.

Bonus video:

52:33

REDAKCIJA 21.08.2024. 2. DEO

(Espreso/Telegraf/Prenela T.Š.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.