Sutra bi mu se ostvario životni san... Mladić (19) koji je poginuo u Pefkohoriju ispraćen na večni počinak!
Mladić koji je nastradao u luna parku u Pefkohoriju, Foto: Društvene mreže

PREVELIKA TUGA

Sutra bi mu se ostvario životni san... Mladić (19) koji je poginuo u Pefkohoriju ispraćen na večni počinak!

Mladi Janis stradao je u ponedeljak uveče, kada je sa dvojicom braće i majkom otišao u luna park i krenuo da se provoza na vrteški

Objavljeno:

Mladić (19), koji je poginuo u nesreći u luna parku u Pefkohoriju na Halkidikiju, sahranjen je danas u rodnom gradu, a na večni počinak ispratili su ga drugari, rođaci i brojni meštani Verije.

Mladi Janis stradao je u ponedeljak uveče, kada je sa dvojicom braće i majkom otišao u luna park i krenuo da se provoza na vrteški. Dok je sa bratom uživao u vožnji puklo je sedište na kojem su sedeli i Jani je odleteo i pao na beton, zadobivši povrede koje su bile kobne.

Dok su ga drugovi i porodica danas ispraćali sa suzama u očima, sa tugom su govorili kako mu je bio san da postane vojni pilot i kako je trebalo sutra da ga isprate na Vojnu akademiju...

Nakon opela u Vaznesenjskoj crkvi, mladić je sahranjen na groblju Diavatos u Veriji.

"Bio mi je kao brat, toliko mi nedostaje... Učiniću sve da uvek budem uz njegovu braću i porodicu... I dalje ne verujem da ga nema. Saznao sam dok sam se spremao za spavanje, pozvao me je drug i ispričao mi šta se dogodilo. Hteo je da bude vojni pilot, da bude u vojnom vazduhoplovstvu kao i njegov otac, to mu je bio jedini cilj", ispričao je Janijev drug na sahrani.

Deda nesrećno stradalog momka je neutešan.

"Gradonačelnik na televiziji priča da je sve uredu, a luna park radio bez neophodnih dozvola, sa trulim stolicama... Roditelji su ostali bez sina koji je imao tako velike snove, sutra je trebalo da krene na Vojnu akademiju, da postane pilot. Tuga, zar ne? Jadno dete", rekao je deda.

Mladić koji je poginuo u luna parku u Pefkohoriju
Mladić koji je poginuo u luna parku u Pefkohorijufoto: Društvene mreže

Podsetimo, vlasnik luna park i operater na vrteški na kojoj je stradao Jani pušteni su na slobodu nakon saslušanja.

Porodica nesrećnog mladića poručila je preko advokata da će "stvar isterati do kraja" i da pravda mora biti zadovoljena.

"Ovo je tragičan događaj koji, nažalost, ocrnjuje ne samo vlasnike i rukovodioce luna parka, već i lokalne vlasti u isto vreme. Ono što moramo da uradimo u znak sećanja na dete i kao podršku porodici, je da se iscrpe sve zakonske mere i radnje koje su neophodne da bi se ostvarila pravda i to će se desiti, doći ćemo do kraja“, naglasio je advokat porodice 19-godišnjaka Nikolas Petridis.

Bonus video:

00:08

Sahrana Siniše Pavića u Vlasotincu

(Espreso/ Telegraf/ Prenela: T.M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.