Uživali su u pecanju sve dok iz dubine nije iskočila neman: Trideset sekudni kasnije alarmirane su sve službe...
Brod, Foto: Screenshot Youtube

kakav slučaj!

Uživali su u pecanju sve dok iz dubine nije iskočila neman: Trideset sekudni kasnije alarmirane su sve službe...

Do incidenta je došlo u nedelju ujutru, kada je ribar bio sa prijateljem na malom čamcu

Objavljeno:

Postoje ljudi koji u životu toliko nemaju sreće (ili je možda imaju, zavisi kako gledamo na stvari) da se nađu na pogrešnom mestu u pogrešno vreme i dožive nešto neverovatno. Toliko neobično da bi, kada bi im neko drugi ispričao to iskustvo, dogodovštinu otpisali kao 'lovačku priču'. Tako je bilo i junaku naše priče, koji je dobio šamar od kita. Doslovno.

Do incidenta je došlo u nedelju ujutru, kada je ribar bio sa prijateljem na malom čamcu. Njih dvojica su se nalazili u vodama južno od Brizbejna (Australija) i planirali su to jutro da provedu lagano loveći ribu i ćaskajući. Obojici je to bio prijatan način razonode i nisu očekivali nikakvo uzbuđenje. Da se kit pojavio ispod njih nisu videli. Jedan uopšte, zapravo, a drugi je video samo kako ogromna peraja udara njegovog prijatelja u lice. On se od snage udarca srušio u nesvest.

Drugi muškarac odmah je pozvao hitnu pomoć, koja je vrlo brzo stigla. Oni su obojicu vratili na obalu, a potom povređenog prebacili u Univerzitetsku bolnicu Gold Coast. Odmah je objavljeno da je u stabilnom stanju i da su njegove povrede površinske.

Scott Brown iz Queensland Ambulance Service bio je prvi koji se pojavio na mestu neobičnog kontakta između čoveka i kita. Rekao je da se prilično iznenadio kada je stigla prijava o incidentu.

Bio je to, na prvi pogled, običan prizor: dva tipa koja su u nedeljno jutro pecala. Ništa posebno. A onda, odjednom, pojavio se kitov rep i udario jednog u glavu. Imali smo i ranije slučajeve susreta s kitovima, ali obično je to bio sudar broda i životinje, a ne ovakvo nešto - rekao je Brown za ABC News.

Povređeni muškarac je zapravo dobro prošao po pitanju povreda. Ali, loše je što se ničega ne seća, jer bi sigurno bio glavna zvezda na svim vrstama okupljanja u narednih nekoliko meseci, kada bi svima pričao kako ga je udarila peraja. Ovako to ne može, jer ima rupu u pamćenju.

Za sada nije poznato o kojoj vrsti kita se radi. Nagađa se, doduše, da je to možda bio grbavi kit, jer trenutno traje njihova migracija duž istočne obale Australije. No, postoji još jedan sumnjivac koji se u ovo doba godine „muva“ tim područjem, a to je vrsta kita Eubalaena australis. No, moguće je i da se radi o nekom drugom.

U svakom slučaju, budite na oprezu! U ovo doba godine na tom području ima dosta kitova, a ovakvi događaji nam pokazuju kako zaista postoji mogućnost da se bilo šta dogodi u susretu s tim divovima - poručio je Brown.

Bonus video:

07:45

SMRTNOST OD MAJMUNSKIH BOGINJA IDE I DO 11 ODSTO Dr Šekler: Za 0,1 stepen veću temperaturu, bolest se širi za 150 KILOMETARA

(Espreso/Jutarnji.hr/J.R.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.