Putin posetio Čečeniju po prvi put od 2011. godine: Dočekao ga Kadirov lično, ono što mu je rekao... (FOTO)
Vladimir Putin, Foto: EPA-EFE/VYACHESLAV PROKOFYEV/SPUTNIK/KREMLIN POOL MANDATORY CREDIT

POSTAO POČASNI GRAĐANIN

Putin posetio Čečeniju po prvi put od 2011. godine: Dočekao ga Kadirov lično, ono što mu je rekao... (FOTO)

Putin je postao počasni građanin Čečenije, a povelju i priznanje dao mu Kadirov i čečenski muftija Salah Mežijev

Objavljeno:

Ruski predsednik Vladimir Putin doputovao je u utorak u Čečeniju, a na aerodromu Grozni dočekao ga je predsednik te ruske republike Ramzan Kadirov.

Putin je postao počasni građanin Čečenije, a povelju i priznanje dao mu Kadirov i čečenski muftija Salah Mežijev. Putin je na čečenskom jeziku zahvalio muftiji na, kako se navodi, poslu koji obavlja.

- Vi ste čuvar vrednosti koje jačaju naš multinacionalni svet i sve naše religije. Ovo je vaše delo, vaša misija pred svim našim ljudima - rekao je Putin i muftiji poklonio ručno ispisan primerak Kurana.

Ruski predsednik je posetio i akademiju specijalnih snaga koja nosi njegovo ime i razgovarao s borcima dobrovoljcima, koji se tamo obučavaju pre nego što su raspoređeni u Ukrajini. On je pohvalio dobrovoljce i rekao da će Rusija biti nepobediva sve dok ima ljude poput njih.

Kadirov je Putinu pokazao maketu novog naselja koje treba da bude izgrađeno u Groznom i saopštio da će novo naselje biti nazvano po Putinu.

1 / 4 Foto: . EPA-EFE/VYACHESLAV PROKOFYEV/SPUTNIK/KREMLIN POOL MANDATORY CREDIT

Putin je prethodno posetio još dva regiona Severnog Kavkaza Kabardino-Balkariju i Severnu Osetiju.

Putin je posetio Čečeniju, autonomnu oblast u Rusiji, tokom svog drugog predsedničkog mandata 2005. i tada je govorio na prvom sastanku republičkog parlamenta.

Predsednik Rusije je poslednji put posetio Čečeniju 2011. kao premijer, kada je predsedavao sastankom vladine komisije za razvoj Severnog Kavkaza u Gudermesu.

Bonus video:

04:27

PUTIN POISTOVEĆEN SA NAJVEĆIM TERORISTIMA, ON JE PRETNJA BROJ 1 Lunić na samitu NATO: Zapadni Balkan na udaru HIBRIDNIH PRETNJI

(Espreso/ Blic/ Prenela: T.M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.