Odluka princa Vilijama zapečatila odnos sa bratom: Kako li će Hari ovo podneti?
Princ Hari i Vilijam, Foto: Profimedia

velika britanija

Odluka princa Vilijama zapečatila odnos sa bratom: Kako li će Hari ovo podneti?

Smatra se da Vilijam i Hari nisu razgovarali od sahrane njihove bake

Objavljeno: 10:49h

Princ Vilijam (42) ne planira da pozove mlađeg brata Harija (39) na svoje krunisanje kada za to dođe vreme, kažu upućeni. Braća su potpuno otuđena, šanse za njihovo pomirenje su minimalne i to je, govore komentatori "beskrajno tužno".

Izvor blizak Vilijamu rekao je za The Sunday Times: "Ove godine on je fokusiran na svoju suprugu, decu i oca. Njegov brat nije tema o kojoj se raspravlja".

Velika zdravstvena kriza i lečenje kralja Čarlsa i princeze Kejt od raka, u centru su života kraljevske porodice.

Hari (koji je inače peti u redu za britanski presto) i njegova supruga Megan navodno su saznali za Kejtinu dijagnozu u isto vreme kada i šira javnost. Bilo je to nakon dugih nedelja neizvesnosti, nagađanja i uznemirenosti u javnosti, a princeza je u emotivnoj video-poruci snimljenoj u bašti u Vindsoru rekla da ima rak i da se leči.

Kejt Midlton, Princ Vilijam
foto: EPA-EFE/ANDY RAIN

Par koji živi u Kaliforniji, u Montekitu, tvrdio je tada neki izvor blizak Hariju i Megan, navodno je kontaktirao princa i princezu od Velsa s namerom da upute Kejt želje za ozdravljenjem, ali poziv im nije uzvraćen.

Smatra se da Vilijam i Hari nisu razgovarali od sahrane njihove bake, kraljice Elizabete II u septembru 2022. godine. Ponor koji je nastao nakon što su Saseksovi odlučili da odu da žive u SAD, odstupe sa svih dužnosti, proširio se nakon njihovih intervjua, objave Harijeve knjige "Rezerva", dokumentaraca... Saseksovi su iskoristili svaku priliku da optuže kraljevsku porodicu za nešto - od rasizma do zlostavljanja.

Princ Hari i Megan trenutno su u Kolumbiji na poziv tamošnje potpredsednice Francije Markez, prve crnkinje na tako visokoj poziciji u Kolumbiji, a sve izgleda kao da su na nekoj vrsti "kraljevske turneje". To kvazikraljevsko ponašanje na Ostrvu izaziva bes i negodovanje rojalista. Par sve vreme prati veliko obezbeđenje i naoružani policajci. Družili su se s političarima, posetili su škole, sadili drveće i učestvovali u bubnjarskim nastupima i razgovarali o mentalnom zdravlju i ženskim pitanjima.

Megan Markl
foto: Profimedia

U međuvremenu su se princ i princeza od Velsa, koji leto provode daleko od londonske gužve, suočili sa svojom decom u borbi Nerf pištoljima na festivalu Gone Wild u Holkham Hallu u Norfolku.

- Lui je trčao okolo i vikao "Nerf ili ništa, idemo!"- izjavila je Džordžina Baron, jedna od organizatorki festivala i dodala da se dečjoj igri priključila i princeza Kejt.

Bonus video:

51:37

REDAKCIJA 19.08.2024. 2. DEO

(Espreso/Kurir/Jutarnji.hr/Prenela T.Š.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.