SPREMA SE KRVNA OSVETA! Tenzije ne jenjavaju - totalni haos u najavi!
Vojska/Ilustracija, Foto: EPA-EFE ATEF SAFADI

HOROR

SPREMA SE KRVNA OSVETA! Tenzije ne jenjavaju - totalni haos u najavi!

Izrael i Hezbolah razmenjuju gotovo svakdnevno vatru poslednjih 10 meseci

Objavljeno: 14:36h

Libanska militantna grupa Hezbolah saopštila je da je rano jutros izvela napad dronovima na sever Izraela, a izraelska vojska javlja da su u napadu ranjena dva vojnika i da je izazvan požar.

Napad se dogodio u vreme kada raste strah od šireg regionalnog rata posle prošlonedeljnog ubistva visokog komandanta Hezbolaha u Libanu i političkog vođe palestinskog Hamasa u Iranu. Hezbolah koga podržava Iran saopštio je da je gađao vojnu bazu u severnom Izraelu kao "odgovor na napade i ubistva koje je Izrael izvršio na nekoliko sela u južnom Libanu".

Hezbolah
Hezbolahfoto: AP Photo/Hadi Mizban

Napad ne izgleda da je deo intenzivne odmazde očekivane kao odgovor na ubistvo komandanta Hezbolaha Fuada Šukura u Bejrutu prošle nedelje.

Izraelska vojska saopštila je da vatrogasne službe rade na gašenju požara izazvanog napadom na Ajelet HaŠahar na severu Izraela. Izrael i Hezbolah razmenjuju gotovo svakdnevno vatru poslednjih 10 meseci, od početka rata između Izraela i palestinskog Hamasa u Gazi, ali do sada su držali sukob na niskom nivou i on nije eskalirao u veći rat. Prošlonedeljno ubistvo političkog vođe Hamasa Ismaila Hanijea u glavnom gradu Irana Teheranu i komandanta Hezbolaha Šukura u Bejrutu podiglo je tenzije u regionu. Izrael se sprema na akcije Irana i njegovih saveznika.

Bonus video:

05:55

IRAN JE UDAROM NA IZRAEL SAČUVAO OBRAZ PROTIV MOĆNOG NEPRIJATELJA Rakić: Nisu više američko čedo, nismo još videli sve u SUKOBU

(Espreso/b92/Beta/Prenela: N.J)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.