Ubijen još jedan ozloglašeni vođa Hamasa! Izrael eliminisao još jednu ključnu figuru - padaju kao domine!
Mohamed Deif, Foto: HO / AFP / Profimedia

JEDAN OD OSNIVAČA VOJNOG KRILA

Ubijen još jedan ozloglašeni vođa Hamasa! Izrael eliminisao još jednu ključnu figuru - padaju kao domine!

Ubijene je jedan od osnivača Hamasovog vojnog krila, brigada Kasam

Objavljeno: 11:03h

Izraelska vojska u četvrtak je potvrdila da je 13. jula ubijen vojni vođa Hamasa Mohameda Deif u vazdušnom napadu u Pojasu Gaze.

Izrael je gađao Deifa u napadu 13. jula koji je pogodio kompleks na periferiji grada Kan Junisa na jugu Gaze, ali nije bilo trenutne potvrde da je Deif ubijen. Više od 90 drugih ljudi, uključujući raseljene civile u obližnjim šatorima, ubijeno je u napadu, rekli su tada zdravstveni zvaničnici Gaze.

U saopštenju od četvrtka, izraelska vojska je rekla da se „nakon obaveštajne procene može potvrditi da je Mohamed Deif eliminisan u napadu“.

"IDF (Izraelske odbrambene snage) saopštava da su 13. jula 2024. godine borbeni avioni ID napali područje Kan Junisa, a nakon obaveštajne procene može se potvrditi da je Mohamed Deif eliminisan u napadu“, saopštila je vojska. .

Vojska je saopštila da je tek u poslednjih nekoliko sati dobila dodatne obaveštajne podatke s kojima je potvrdila Deifovu smrt, uzimajući u obzir da je odbrambeni establišment poslednje dve nedelje bio uveren da ga je njegov vazdušni napad ubio, prenosi "Jerusalem post".

Ubijeni vođa Hamasa Mohamed Deif
Ubijeni vođa Hamasa Mohamed Deiffoto: HO / AFP / Profimedia

Vođa brigada Kasam

Jedan od osnivača Hamasovog vojnog krila, brigada Kasam, 1990-ih, Deif je vodio jedinicu decenijama. Pod njegovom komandom, izvršila je desetine samoubilačkih bombaških napada na Izraelce u autobusima i kafićima i izgradila ogroman arsenal raketa koje su mogle da pogode duboko u Izrael i često su to činile, piše AP.

Bonus video:

05:04

POSLEDNJI IZDISAJ: PALESTINCI OPKOLJENI! Ratni reporter iz Jerusalima tvrdi: Tamo je Hamas i 130 taoca, EVO KADA SE SVE ZAVRŠAVA

(Espreso/ Blic/ Prenela: T.M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.