Haos u Venecueli ne jenjava: Moćnik i Madurov bliski saveznik je sada umešao prste! Šta će biti?!
Gustavo Petro, Foto: Profimedia

oglasio se

Haos u Venecueli ne jenjava: Moćnik i Madurov bliski saveznik je sada umešao prste! Šta će biti?!

Prema zvaničnim rezultatima Maduro (61) je reizabran na treći šestogodišnji mandat sa 5,15 miliona glasova ili 51,2 odsto dok je predsednički kandidat opozicije Edmundo Gonzales Urutia (74) osvojio nešto manje od 4,5 miliona glasova ili 44,2 odsto

Objavljeno:

Kolumbijski predsednik Gustavo Petro pozvao je svog bliskog saveznika, predsednika Nikolasa Madura da objavi detaljne informacije o prebrojavanju glasova na izborima u Venecueli u kojoj su dva kandidata proglasila pobedu.

Međunarodna zajednica kritikovala je način održavanja izbora i objavljivanja rezultata nakon kojih su izbile masovne demonstracije.

Najmanje jedna osoba je poginula u demonstracijama koje su izbile juče u Venecueli posle objave nacionalnog izbornog tela o pobedi Madura, koji bi tako dobio treći predsednički mandat, dok je opozicija tvrdila da može da dokaže pobedu svog kandidata.

Nikolas Maduro
Nikolas Madurofoto: EPA/ Miguel Gutierrez

Prema zvaničnim rezultatima Maduro (61) je reizabran na treći šestogodišnji mandat sa 5,15 miliona glasova ili 51,2 odsto dok je predsednički kandidat opozicije Edmundo Gonzales Urutia (74) osvojio nešto manje od 4,5 miliona glasova ili 44,2 odsto.

Petro je, iako Madurin bliski saveznik, pozvao na objavljivanje zapisnika što je ranije danas zatražila i Evropska unija.

Šef diplomatije Evropske unije Žozep Borel izjavio je danas da blok od 27 država članica EU neće priznati rezultate predsedničkih izbora u Venecueli dok se ne objave detaljni rezultati i zapisnici.

Bonus video:

01:48

VENECUELA JE ISPROVOCIRANA! MOGU SAMO DA UŠETAJU U GVAJANU Gajić: Pitanje Kosova i Metohije je pokrenulo domino efekat u svetu!

(Espreso/Beta/Preneo: V.Š)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.