"Turci imaju dva lica, ovo nikad nisam doživela": Marti preseo odmor u Alanji, evo šta ju je najviše šokiralo!
Alanja, Foto: Profimedia

NEPRIJATNO ISKUSTVO

"Turci imaju dva lica, ovo nikad nisam doživela": Marti preseo odmor u Alanji, evo šta ju je najviše šokiralo!

Ako ove godine planirate odmor u Turskoj, Marta je savetovala da se naoružate gotovinom pre odlaska

Objavljeno:

Novinarka Marta Levandovska sa portala Parentingowego krajem aprila otišla je na odmor u Tursku. U intervjuu za Turysci.pl podelila je svoje iskustvo i zapažanja. Kako se ispostavilo, mnogo se promenilo od njene poslednje posete. Prema njenim rečima, u Turskoj je pre 15 godina bilo puno Nemaca i Rusa, a sada uglavnom Poljaci biraju ovu destinaciju za odmor. Izabrala je all inclusive odmor, ali joj je ovo bilo najgore letovanje u životu.

"Imam utisak da manje ljudi govori engleski u hotelima nego ranije. Ako ne pričaju na engleskom, onda govore na nemačkom, a sve više na znakovnom jeziku", rekla je Marta koja je u Alanji posetila neke od najlepših plaža.

"Turci su imali dva lica"

Novinarku je najviše šokirao odnos Turaka prema turistima.

"Turci imaju dva lica. Ovo je prvi put da sam doživela ovako nešto. Kada smo stigli, bili su super ljubazni, a takođe i tokom našeg boravka. Problem je počeo kada smo otišli. Na aerodromu su bili užasno grubi prema svima, ne samo prema nama. Uopšte nisu odgovarali na pitanja. Razgovarali smo sa drugim putnicima i oni su imali isto iskustvo. Proveravanje prtljaga, provera i ukrcavanje bili su sinonimi za pravu noćnu moru", rekla je novinarka.

"Policija je stalno proveravala dokumenta na ulici. U svakom trenutku morate da nosite ličnu kartu ili pasoš. Imali smo čak i inspekciju na plaži hotela. Policajci su odlično govorili engleski. Dolazili su u civilu, pokazivali značke i tražili dokumenta. U gradu smo morali da idemo sa njima do hotela, kao u filmu. Proveravali su sve naše podatke", opisala je Marta.

Alanja
Alanja foto: Espreso

Ako ove godine planirate odmor u Turskoj, Marta je savetovala da se naoružate gotovinom pre odlaska.

"Ne možete da menjate novac u banci bez pasoša. U menjačnici da, ali banka je najbolja opcija. Da biste zamenili novac, potrebno je da navedete broj pasoša. Ranije nije bilo tako. Moram da priznam i da su ulice mnogo čistije. Definitivno su počeli da čiste lepe destinacije", rekla je novinarka.

Bonus video:

07:29

ALEKSANDAR SENIČIĆ O LETOVANJU SRBA I NAJATRAKTIVNIJIM DESTINACIJAMA ZA LETOVANJE

(Espreso/ Mondo/ Prenela: T.M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.