Ovo je najlepše mesto u Atini koje izlazi na more: Nekada ribarsko mesto, a danas elita letuje ovde! (FOTO)
Foto: Printscreen/Instagram/in_athens

GRČKA

Ovo je najlepše mesto u Atini koje izlazi na more: Nekada ribarsko mesto, a danas elita letuje ovde! (FOTO)

Atinska rivijera je magična, vrvi od istorije, kulture, zanimljivosti, a sam glavni grad Grčke važi za jedan od najlepših u Evropi

Objavljeno:

Atinska rivijera je magična, vrvi od istorije, kulture, zanimljivosti, a sam glavni grad Grčke važi za jedan od najlepših u Evropi.

Upravo u Atini se razvijao najvažniji filozofski, administrativni, politički, obrazovni i kulturni centar čitave današnje Grčke, a jedno od poznatijih lokaliteta u ovom gradu je svakako Glifada.

Ona važi za jedno od najelegantnijih letovališta Grčke i elitno je predgrađe Atine koje izlazi na more.

Nekada je bila ribarsko naselje, a danas je čuveno letovalište sa brojnim luksuznim vilama, hotelima i ekskluzivnim prodavnicama. Pored luksuza, može se pohvaliti i dugim peščanim plažama, kao i lepim morem, pa zato postaje omiljeno mesto za odmor poznatim i slavnim ličnostima.

Sa centrom Atine povezana je autobuskim prevozom i najmodernijim brzim tramvajima, sagrađenim za potrebe Olimpijade 2004. godine, navodi kontiki.rs, a centar Atine udaljen je oko 15 kilometara.

Poznata po svojoj lokaciji na samoj obali mora, koju krase nebrojene prodavnice, plaže, vile po uzoru na one iz Holivuda, kafići, restorani, hoteli…

Glifada je inače samo centralni deo Atinske rivijere koju još još čine par manjih mesta kao što su: Paljo faliro, Alimos, Eliniko, Vula, Vuljagmeni I Anavissos.

Ako volite noćni život i željni ste dobrog provoda, ovo je mesto za vas, ali i ljubitelji pasivnog odmora će pronaći svoj kutak u ovom delu Atine.

Bonus video:

03:09

AKO KREĆETE IDUĆEG VIKENDA NA MORE, RAZMISLITE DVAPUT! Iz AMSS poručuju: Na prelazima nekoliko sati čekanja, I TO NIJE SVE

(Espreso/BlicŽena/Prenela T.Š.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.