Direktorka Tajne službe podnela ostavku zbog atentata na Trampa!
Pokušaj atentata na Donalda Trampa, Foto: Rebecca DROKE / AFP / Profimedia

NEUSPEH

Direktorka Tajne službe podnela ostavku zbog atentata na Trampa!

Njena stavka usledila je dan nakon što su je kritikovali članovi odbora Predstavničkog doma na saslušanju o postupcima Tajne službe za vreme Trampovog mitinga 13. jula u gradu Batler

Objavljeno:

Direktorka američke tajne službe Kimberli Čitl podnela je ostavku u utorak nakon široko rasprostranjenog gneva zbog toga što njena agencija nije uspela da spreči pokušaj ubistva bivšeg predsednika Donalda Trampa na predizbornom skupu u Pensilvaniji ranije ovog meseca, javlja CNBC.

Njena stavka usledila je dan nakon što su je kritikovali članovi odbora Predstavničkog doma na saslušanju o postupcima Tajne službe za vreme Trampovog mitinga 13. jula u gradu Batler.

Na tom saslušanju, Čitl je odbila da podnese ostavku, rekavši da je ona najkvalifikovanija osoba na čelu Tajne službe, koja je odgovorna za zaštitu predsednika, potpredsednika, članova njihovih porodica i vodećih predsedničkih kandidata.

- Pokušaj ubistva bivšeg predsednika Donalda Trampa 13. jula je najznačajniji operativni neuspeh Tajne službe u decenijama - rekla je ona tokom saslušanja pred Nadzornim odborom Predstavničkog doma.

Kimberli Čitl
Kimberli Čitlfoto: Michael Brochstein / Zuma Press / Profimedia

Čitla je rekla da preuzima punu odgovornost za sve bezbednosne propuste kao direktorka Tajne službe.

- Tajna služba u potpunosti sarađuje sa tekućim istragama o incidentu - rekla je ona.

Ona je rekla da je Tajna služba identifikovala osobu koja je pokušala da ubije Trampa kao "sumnjivu" pre nego je Tramp izašao na binu u Batleru u Pensilvaniji.

- Ta osoba je identifikovana kao sumnjiva - rekla je ona.

1 / 5 Foto: Rebecca DROKE / AFP / Profimedia

Podsetimo, Tramp, koji je republikanski kandidat za predsednika, za dlaku je izbegao da ga u pucnjavi ubije 20-godišnji naoružani napadač Tomas Kruks. U pucnjavi je poginuo jedan vatrogasac iz publike a dva muškarca su teško povređena.

Bonus video:

04:10

DONALD TRAMP JE DŽON VEJN OVOG DOBA, PREDNOST JE OGROMNA! Eksperti: Postoji način da se trka izjednači? Mišel Obama je KLJUČNA

(Espreso/ Blic/ Prenela: T.M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.