Kompanija čija je greška paralisala planetu u sekundi izgubila enormnu sumu novca!
CrowdStrike, Foto: Rafael Henrique/SOPA Images / Shutterstock Editorial / Profimedia

AKCIJE NAGLO PALE

Kompanija čija je greška paralisala planetu u sekundi izgubila enormnu sumu novca!

Nakon što je direktor CrowStrike-a saopštio da su saznali šta je uzrok problema, koji je uticao da Microsoft-ovi sistemi ne rade, akcije kompanije pale su za 21 odsto

Objavljeno:

Kompanija za sajber bezbednost CrowdStrike u centru je globalnog tehnološkog kvara i suočava se sa ogromnim gubitkom, koja se broji u milijardama dolara tržišne vrednosti, jer njene akcije naglo padaju.

Veruje se da je veliki prekid rada, koji je bacio bankarske gigante, avio-kompanije i supermarkete u haos, prouzrokovan pogrešnim antivirusnim ažuriranjem koje je objavila američka kompanija CrowdStrike, piše Sky.

Nakon što je direktor CrowStrike-a saopštio da su saznali šta je uzrok problema, koji je uticao da Microsoft-ovi sistemi ne rade, akcije kompanije pale su za 21 odsto.

"U jednoj fazi, akcije CrowdStrike-a su pale za 20 odsto u trgovanju posle radnog vremena, obrisavši otprilike 16 milijardi dolara sa tržišne kapitalizacije kompanije. Oni su malo povratili i trenutno su u padu za otprilike 16 odsto. To je jednako gubitku od 13,4 milijarde dolara", piše strani portal i dodaje:

"Da to stavimo u perspektivu, Santos, jedna od najvećih australijskih naftnih i gasnih kompanija, vredi oko 12 milijardi dolara".

Primetili su i da Nasdaq berza, glavna berza sa sedištem u Njujorku, još nije počela svakodnevno trgovanje u vreme objavljivanja.

Bonus video:

02:38

NUDE SE DA POPRAVE KVAR NA RAČUNARU, A ONDA VAS POKRADU! Stručnjaci upozoravaju na lažne kol centre i njihove PODMUKLE METODE

(Espreso/ Telegraf/ Prenela: T.M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.