Mladić koji je pucao na Trampa i dalje potpuna enigma: Atentator glavobolja za FBI - ovo je najveća misterija!
Donald Tramp, Foto: Artem Priakhin/SOPA Images/Shutt / Shutterstock Editorial / Profimedia

JEDNO NE MOGU DA UTVRDE

Mladić koji je pucao na Trampa i dalje potpuna enigma: Atentator glavobolja za FBI - ovo je najveća misterija!

Ono što se zna je da ubica nije imao određene političke stavove i da je svakodnevno bio maltretiran u školi

Objavljeno:

Američki Federalni istražni biro (FBI) nije uspeo da utvrdi motiv Tomasa Metjua Kruksa, koji je upucao bivšeg američkog predsednika Donalda Trampa na mitingu u Pensilvaniji, čak ni nakon što je ispitano više od 100 ljudi.

Ono što se zna je da ubica nije imao određene političke stavove i da je svakodnevno bio maltretiran u školi, preneo je Asošiejted pres.

Čak i nakon što je FBI pregledao Kruksov mobilni telefon i sadržaj njegovog kompjutera, kuće i automobila i ispitao više od 100 ljudi, za njih ostaje misterija zašto je otvorio vatru na Trampovom skupu.

Agencija ističe da su vlasti uspele da sastave samo grubi profil napadača.

- Svojim drugovima iz razreda izgledao je kao "pametan, ali povučen mladić koji je često nosio slušalice i radije sedeo sam na odmorima, gledajući u svoj telfon.

Prema jednom svedoku, Tomas Metju Kruks je u školi svakodnevno bio izložen maltretiranju. Navodno je nosio čudnu odeću, uključujući i lovačku opremu, i nastavio je da nosi masku i nakon što je pandemija prestala.

Politički stavovi atentatora su takođe nejasni, navodi AP.

Tomas Metju Kruks
Tomas Metju Kruksfoto: High school yearbook photo

Tako je donirao 15 dolara demokratama na dan Bajdenove inauguracije, iako je bio registrovan kao republikanac u Pensilvaniji.

Agencija napominje da organi za sprovođenje zakona tek treba da pronađu bilo kakvu poruku o samoubistvu, beleške ili postove na društvenim mrežama koji bi ukazivali na razlog zašto je Kruks pucao u bivšeg predsednika.

Bonus video:

14:57

KOLIKO ĆE ATENTAT UTICATI NA IZBORNE REZULTATE? Eksperti: Tramp voli od sebe da pravi žrtvu, EVO ŠTA OČEKIVATI U ANKETAMA

(Espreso/ AP/ Prenela: T.M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.