Otkriveno šta je moglo da se desi pre nestanka mladića zbog kog je cela planeta na nogama! Helikopter preneo telo
Džej Slejter, Foto: Printscreen/ Facebook/ Obrien Ryan

TENERIFI

Otkriveno šta je moglo da se desi pre nestanka mladića zbog kog je cela planeta na nogama! Helikopter preneo telo

Pored tela, pronađene su stvari i odeća koja je pripadala tinejdžeru

Objavljeno:

Telo koje je pronađeno juče, a za koje se sumnja da je nestali britanski tinejdžer Džej Slejter (19), prevezeno je danas helikopterom iz nepristupačne oblasti blizu mesta gde je njegov telefon poslednji put lociran pre 29 dana.

Podsećamo, juče je španska radio stanica "Kanaria Radio" javila da je civilna garda pronašla telo u selu Maska, na Tenerifima, a "sve indicije" ukazuju da se radi o posmrtnim ostacima Džeja Slejtera (19).

Podsećamo, Džej Slejter (19), zidar-šegrt iz Lankašira je nestao 17. juna na ostrvu Tenerife, usled čega je organizovana masovna potraga za njim. Španska policija prekinula je zvaničnu potragu posle 13 dana, ali je danas saopštila da je otkrila telo. Dok zvanična identifikacija još nije obavljena, policajci kažu da "sve ukazuje na to da je to Džej".

- Možda je preminuo nakon što je doživeo nesreću ili pao u nepristupačan deo gde je pronađen, ali da će više detalja dati obdukcija - saopšteno je iz policije.

Telo izvukao helikopter sa strmog tla

Helikopter – za koji se veruje da pripada regionalnoj vladinoj grupi za hitne slučajeve i spasavanje – korišćen je za izvlačenje tela pomoću vitla jer je tlo bilo tako strmo, a zvaničnici su koordinirali sa stručnjacima za gorsko spasavanje Civilne garde.

Pored tela, pronađene su stvari i odeća koja je pripadala tinejdžeru. Humanitarna organizacija za nestale osobe "LBT Global" je otkrila da su posmrtni ostaci pronađeni blizu poslednje poznate lokacije na kojoj je Džejov mobilni telefon lociran u blizini udaljenog sela Maska na severozapadu Tenerifa — usred sušnog pejzaža stenovitih gudura obrubljenih kaktusima.

- Čekamo rezultate obdukcije kako bismo potvrdili da je reč o nesreći. Prve istrage ukazuju na nesreću ili pad u tom području - rekli su iz Civilne garde.

Porodica i prijatelji se opraštaju potresnim rečima

Džejov prijatelj Bred Hargrivs — koji je otišao na odmor sa njim i vratio se prošle nedelje kući — odao je danas dirljivu počast na Instagramu. Bred je podelio njihovu zajedničku fotografiju uz reči: "Bez reči sam. Ništa više neće biti isto bez tebe. Volim te uvek".

Džej se zabavljao sa prijateljima poslednje večeri trodnevnog NRG muzičkog festivala u letovalištu Plaja de Las Amerikas pre nego što se vratio u iznajmljeni smeštaj koji je udaljen oko sat vremena vožnje, sa dvojicom starijih Britanaca koje je sreo tamo.

Nakon što je napustio smeštaj narednog jutra oko 8, Džej je pokušao da se vrati do svog smeštaja na južnom delu ostrva, put koji bi trajao oko 11 sati pešake. Tinejdžer je tada pozvao prijatelja i rekao da je izgubljen, da je jako dehidriran i da ima samo jedan posto baterije na svom telefonu.

Još uvek nije utvrđeno šta se i kako desilo, dok se istraga nastavlja i čekaju rezultati obdukcije.

Bonus video:

01:50

NESTANAK NA IZLETIŠTU BOJANINE VODE! Kurir na mestu misterije: Zatekli smo vrlo neprijatnu situaciju, OVO SU REKLI PRIJATELJI

(Espreso/ Blic/ Daily Mail/ Prenela: T.M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.