14 godina niko ne zna ko je ubio ovu devojku: Sad je isplivao njen poslednji poziv, ovo će vas slediti (VIDEO)
Amber Tukaro, Foto: Printscreen/ Društvene mreže

MISTERIJA

14 godina niko ne zna ko je ubio ovu devojku: Sad je isplivao njen poslednji poziv, ovo će vas slediti (VIDEO)

Policija je objavila snimak poziva mobilnim telefonom, u kojem misteriozni nepoznati muškarac uverava 20-godišnju Amber Tukaro da je vozi nazad u njen hotel – više nije viđena

Objavljeno:

Misteriozni poziv bi mogao da bude jedini trag u zločinu koji je 2010. godine šokirao celu Kanadu. Amber Tukaro (20) je nestala dok je bila na odmoru, a njeno ubistvo je do danas ostalo nerazjašnjeno.

Amber je na odmor otišla sa prijateljicom i bebom, a nestala je ubrzo nakon što je prihvatila vožnju od nepoznatog čoveka. Njeni ostaci su pronađeni u šumi dve godine kasnije. Jezivi audio snimak njenog poslednjeg telefonskog poziva je jedini trag za identifikovanje njenog ubice.

Na snimku može da se čuje kako se svađa sa nepoznatim muškarcem gde su i kuda idu. Na snimku se takođe čuje kako vozač uverava Amber da je vozi na pravu adresu, ali izgleda da ona ne prihvata tu priču i očigledno je poprilično uznemirena. Amber je nekoliko puta upitala vozača gde se nalaze, a on joj je odgovorio da idu: "Južno od Bomonta". Kada mu je ona odgovorila da ne prepoznaje put, on je uveravao da je to sporedni put.

Amber nakon toga insistira da želi da ode u grad Edmonton, ali vozač ponavlja da su na putu za "50. ulicu". Na snimku se može čuti kako kaže vozaču: "Bolje bi bilo da me ne vodite nigde gde ne želim da idem". Policija sada veruje da bi čovek sa snimka mogao da bude Amberin ubica - i povezali su njenu smrt sa mogućim serijskim ubicom koji je u to vreme bio aktivan u toj oblasti.

Kada je Amberina porodica kontaktirala Kraljevsku kanadsku konjičku policiju (RCMP) da prijavi da je nestala, činilo se da ih policajci nisu shvatili ozbiljno, sugerišući da je Amber negde "na žurci". Zatim, nakon što je Amber konačno zavedena kao nestala osoba, njeno ime je greškom uklonjeno sa liste nestalih nekoliko nedelja kasnije.

Amberina majka, Vivijan Tukaro, podnela je tužbu protiv policije. Ona kaže da su joj policajci rekli: "Možda je na žurci i da će nazvati ili šta već." Amberinu imovinu, koja je ostavljena u motelu u kojem je boravila, policija je oduzela, ali je kasnije uništena bez potpunog forenzičkog pregleda.

Dve godine nakon Amberinog nestanka, RCMP je konačno objavio snimak poslednjeg telefonskog poziva. Na njihov apel za pomoć odgovorio je muškarac iz SAD, rekavši da je prepoznao glas muškarca. "Tvrdio je da je čovek na snimku njegov otac, američki državljanin bez pravnog statusa u Kanadi koji je živeo na ranču u širem području Edmontona", navodi se u podkastu.

"Ako je verovati svedočenju ovog čoveka, njegov otac je takođe odgovoran za nekoliko drugih misterioznih nestanaka i smrti koje su se dogodile na tom području u poslednjih nekoliko godina."

Tela pet žena pronađena su na području gde je Amber nestala. Posmrtni ostaci Edne Bernard pronađeni su u istom delu okruga Leduc dan nakon što je poslednji put viđena živa u septembru 2002. godine, a telo 40-godišnje Kejti Balantajn pronađeno je na njivi farmera u julu 2003. godine. Dve žene, Delores Brauer i Kori Otenbrajt, nestale su u roku od nedelju dana jedna od druge u maju 2004, ali njihova tela nisu pronađena do aprila 2015.

Bonus video:

01:04

DVA IMENA STALNO ISPLIVAVAJU U DOSIJEIMA SLOVENAČKE POLICIJE! Najnoviji detalji hapšenja u Ljubljani: Dvojicu sumnjče za ubistvo

(Espreso/ Mondo/ Daily Mail/ Prenela: T.M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.