RAJ ZA TURISTE
Srpkinja uslikala cenovnik u Grčkoj: Cene oduševile narod, ali ima jednu veliku manu (FOTO)
U ovom grčkom ugostiteljskom objektu postoji cenovnik na grčkom, ali i na srpskom jeziku, a poslužuju se i neka srpska jela.
Mnogi turisti iz Srbije već su otputovali na omiljena letovališta, a veliki broj naših građana letuje baš u Grčkoj. Uveliko se na društvenim mrežama razmenjuju iskustva i saveti za bolju uštedu, ali i polemiše o ovogodišnjim cenama koje su u nekim mestima skočile u odnosu na prethodnu sezonu.
U Fejsbuk grupi Grčkainfo pojavila se objava sa fotografijom jedne taverne u Leptokariji gde je Srpkinja fotografisala cene kuvane hrane, koje su oduševile mnoge.
U ovom grčkom ugostiteljskom objektu postoji cenovnik na grčkom, ali i na srpskom jeziku, a poslužuju se i neka srpska jela. U suštini sva jela koštaju od pet do 7,5 evra, dok je porcija salate 2,5 evra. Na primer grčka musaka košta šest evra, pljeskavice, pohovana piletina i špageti sa mlevenim mesom takođe, dok su za evro skuplji teleći gulaš, orada i pohovani oslić koji iznosi 7,5 evra.
Ima i jeftinije od ovoga, a to su porcija pasulja i batak koji košta pet evra. U ponudi su kupus salata, cvekla, paradajz, tzatziki, feta sir i zelena salata, a cena po porciji iznosi 2, 5 evra.
Ispod fotografije su se nizale reakcije članove grupe i mnoge naše građane su ove cene oduševile!
- Skroz prihvatljivo, jeftinije nego štrand u Novom Sadu - piše u prvom komentaru, dok u narednom stoji:
- Za svačiji džep, porcije su minimum 300 grama.
CENOVNIK
- Grčka musaka 6
- Lazanje sa mesom 6
- punjeni patlidžani sa mesom 6
- piletina sa povrćem 6
- teleći gulaš 7
- grčke pljeskavice 6
- špageti sa mlevenim mesom 6
- rologano pile 6,5
- pohovana piletina 6
- batak 5
- pasulj 5
- orada 7
- kotleti od svinjskog vrata 6
- pohovani oslih 7,5
- lazanja sa spanaćem 6
- pileće pljeskavice 6
- grašak 5
SALATE
- kupus
- cvekla
- paradajz
- tzatziki
- feta sir
- zelena salata sve košta 2, 5
*Iznosi su u evrima
Međutim, neki su upozorili buduće posetioce da lokal ne radi uveče.
- Rade od 10 do 16h. Ako hoćete da uzmete ručak na primer oko 15h dođete i rezervišete pre podne, zato što većš posle jedan pola dva ima manje hrane i slabija ponuda, sve se proda. Sve im je jako ukusno i uz sve to uvek ide pire krompir ili pečeni krompir - piše u jednom od komentara.
Bonus video:
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!