VOĐA HAMASA ZAGRMEO, ZATRESLA SE PLANETA: Oglasio se nakon POGIBIJE SESTRE, ono što je rekao NIMALO NIJE NAIVNO!
Ismail Hanije, Foto: EPA-EFE/HAITHAM IMAD

NOVI HAOS U NAJAVI?

VOĐA HAMASA ZAGRMEO, ZATRESLA SE PLANETA: Oglasio se nakon POGIBIJE SESTRE, ono što je rekao NIMALO NIJE NAIVNO!

Hamas je ranije potvrdio da je u Gazi ubijena sestra političkog vođe Hamasa, Hanijea, koji živi u izgnastvu u Kataru

Objavljeno:

Vođa palestinskog islamističkog Hamasa Ismail Hanije saopštio je danas posle pogibije sestre da nijedan dogovor koji ne garantuje prekid vatre i kraj izraelske ofanzive na Gazu "nije dogovor".

"Ako zločinački neprijatelj misli da će ciljanje moje porodice izmeniti našu poziciju ili uticati na naš otpor onda je zabludi, jer je svaki mučenik u Gazi i Palestini iz moje porodice", navedeno je u saopštenju koje su prenele agencije.

"Krv naših mučenika zahteva da ne pravimo kompromis, da se ne menjamo, da ne posustajemo, već da nastavimo naš put odlučno", dodaje se u saopštenju.

Hamas je ranije potvrdio da je u Gazi ubijena sestra političkog vođe Hamasa, Hanijea, koji živi u izgnastvu u Kataru.

Ismail Hanije
Ismail Hanijefoto: EPA/ALI ALI

U kratkom saopštenju organizacija je navela da je Zahr Hanije ubijena u udaru u utorak u izbegličkom logoru Šati u Gaza Sitiju, preneo je Asošijeted pres.

Palestinski mediji su izvestili da je više od deset članova šire Hanijeove porodice ubijeno u tom udaru, a Hamas je kasnije precizirao da ih je ubijeno desetoro i optužio izraelsku vojsku za "namerno ciljanje nevih civila".

U izraelskim vazdušnim udarima u aprilu ubijena su tri Hanijeova sina i četvoro njegove unučadi. Izrael je tvrdio da su njegovi sinovi bili operativci Hamasa.

Ta zemlja se zarekla da će eliminisati lidere Hamasa gde god da se nalaze.

Ismail Hanije
Ismail Hanijefoto: EPA-EFE/MAXIM SHIPENKOV

Jahja Sinvar, vođa Hamasa u Gazi i Muhamed Deif, te drugi organizatori napada na Izrael 7.oktobra su živi, kako se veruje i kriju se verovatno u lavirintu podzemnih tunela.

Na pitanje Frans presa izraelska vojska je odgovorila da ne može da potvrdi informaciju o smrti deset članova Hanijeove porodice.

Posle smrti sinova i unučadi Hanije je nagovestio da je oko 60 članova njegove poridice ubijeno od početka rata Izraela i Hamasa.

Ismail Hanije
Ismail Hanijefoto: EPA/ALI ALI

Od tada do danas je ubijeno najmanje 37.658 osoba u Gazi, većinom civila po podacima tamošnjeg ministarstva.

U napadu palestinskih ekstremista predvođenih Hamasom 7. oktobra prošle godine ubijeno je oko 1.200 ljudi, uglavnom civila, po podacima Frans presa, zasnovanim na izraelskim informmacijama.

Tada je takođe oteto i u Gazu odvedeno više od 250 ljudi i tamo ih je i dalje zatočeno oko 120, ali se zna da nisu svi živi.

Bonus video:

05:04

POSLEDNJI IZDISAJ: PALESTINCI OPKOLJENI! Ratni reporter iz Jerusalima tvrdi: Tamo je Hamas i 130 taoca, EVO KADA SE SVE ZAVRŠAVA

(Espreso/ Beta/ Prenela: T.M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.