MILIONER PODMETNUO POŽAR U LUKS VILI: Pazite samo šta je radio dok je palio preskupi nameštaj (FOTO)
požar / ilustracija, Foto: PRintScreen/ X/ Valdis

za sve kriv inat?

MILIONER PODMETNUO POŽAR U LUKS VILI: Pazite samo šta je radio dok je palio preskupi nameštaj (FOTO)

Frensis MekGirk je bio profesionalac u Prinsovom golf klubu i nekada je bio rangiran među 700 najboljih igrača golfa na svetu

Objavljeno:

Profesionalni golfer i milioner, Frensis MekGirk, koji je podmetnuo požar u svojoj vili na obali, vrednoj 900.000 funti, kako bi sprečio svoju bivšu suprugu da je dobio nakon razvoda, izbegao je zatvorsku kaznu.

- Nisam hteo da ku*** dobije sve - rekao je MekGirk dok su vatrogasne ekipe gasile požar na imanju u Sandviču, u Kentu, 25. juna prošle godine.

Ovaj 50-godišnjak, koji je igrao na Otvorenom prvenstvu 2011. godine, bio je suvlasnik kuće sa svojom bivšom partnerkom Sarom MekGirk i slao joj poruke u kojima je govorio kako će 'zapaliti kuću do temelja' dok je unutra. Ipak, postupio je po svojim pretnjama, jer je podmetnuo požar na svom imanju, prilikom čega je zadobio lakše povrede u, kako je rečeno na sudu "pravom pokušaju samoubistva".

Odluka o kazni i rekonstrukcija događaja

Otac tri ćerke se suočavao sa kaznom zatvora, zbog, kako je rečeno na sudu, napada izazvanog "inatom" i štetom koja je naterala njegovu porodicu da napusti porodičnu kuću, ali je u petak osuđen na uslovnu kaznu na sudu u Kenterberiju.

- Sara je bila na večeri u noći incidenta. Znajući da će adresa biti prazna, okrivljeni je odlučio da zapali svoju kuću. Zaključao je vrata pre nego što je iznutra škljocnuo ključeve u bravama. Prvo je pokušao da zapali vatru koristeći ulje za kuvanje, što mu nije potrajalo, pa je onda zapalio neke jastuke u dnevnoj sobi koristeći tečnost za upaljač - objasnila je tužiteljka Najt na sudu.

Dok je izvršavao svoj napad, ostavljao je glasovne poruke svojoj bivšoj supruzi, objašnjavajući šta radi.

- Verovatno ću baciti Doli (porodičnog psa) kroz prozor za minut, tako da je sve u redu - rekao je u jednoj poruci.

Prolaznik je video dim i alarmirao komšije koje su pozvale hitnu pomoć.

Ostao ispred kuće tokom buktinje pa se sramno pravdao

- Okrivljeni je bio ispred kuće, po njihovom mišljenju, ponašao se bizarno i odbijao hitnu pomoć. Privatno obezbeđenje je prisustvovalo i videlo okrivljenog ispred imanja kako očigledno pokušava da se vrati unutra kako bi spasio porodičnog psa. Okrivljeni je priznao da je podmetnuo vatru sa ciljem da spali kuću do temelja, rekavši vatrogascima: "Nisam hteo da ku*** ima sve - dodala je tužiteljka.

Vatrogasci su ugasili požar i spasili porodičnog psa, pre nego što je MekGirk dobio pomoć na licu mesta zbog sumnje da je udisao dim. Advokat odbrane se osvrnuo na psihijatrijsku procenu svog klijenta, koja je zaključila da je napad počeo kao ozbiljan pokušaj da okonča svoj život.

Ko je okrivljeni?

Frensis MekGirk je bio profesionalac u Prinsovom golf klubu i nekada je bio rangiran među 700 najboljih igrača golfa na svetu.

On se na optuženičkoj klupi pojavio u odelu i kravatu i nije pokazivao emocije tokom celog postupka, govoreći samo da bi potvrdio svoje ime i potvrdno izjašnjavanje o krivici za podmetanje požara koje je prethodno izneo na sudu za prekršaje.

Osuđen je na zatvorsku kaznu od 20 meseci, uslovno na dve godine, i naloženo je da plati 13.555 funti troškova. Takođe mora da završi 200 sati neplaćenog rada u zajednici, da prisustvuje 30 sesija rehabilitacionih aktivnosti i da učestvuje u praćenju apstinencije od alkohola tokom 120 dana. Takođe, izrečena mu je zabrana prilaska bivšoj supruzi u trajanju od pet godina.

Bonus video:

00:33

KAO JAKA DETONACIJA! Stravična ispovest vlasnika KUĆE U KOJU SE ZAKUCAO golf!

(Espreso/Dejli mejl/ Prenela m.L.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.