UHVATIO AJKULU GOLIM RUKAMA: Sinovi sve snimili, ostali bez teksta kada je njihov otac uradio OVO! (VIDEO)
ajkula / ilustracija, Foto: Printscreen/Instragram/Fishinggreece.gr

da li je realno?

UHVATIO AJKULU GOLIM RUKAMA: Sinovi sve snimili, ostali bez teksta kada je njihov otac uradio OVO! (VIDEO)

Muškarac iz Australije je golim rukama uhvatio ajkulu i vratio je u okean.

Objavljeno:

Muškarac Tristan Tarner iz Južne Australije postao je glavna zvezda u medijima i na društvenim mrežama zbog snimka na kojem se vidi kako ajkulu hvata golim rukama i vraća je u avion, piše "Dejli Mejl". Njegovi sinovi su napravili snimak koji je za kratko vreme postao viralan.

Sinovi su sa ocem Tristanom bili na pecanju i slučajno su upecali ajkulu (Carcharhinus brachyurus) tokom praznika, a Tristan ju je oslobodio i postao "heroj nacije". Uhvatio je morskog predatora za rep i dovukao ga do rampe.

"Oduvek sam sanjao da me 'ajkula' provoza. Uhvatio sam njeno peraje i zajedno smo ronili. Ovo je prijateljska vrsta ajkula. Moji drugari znaju koliko volim vodu i prirodu", rekao je Tristan.

Nakon što je uhvatio ajkulu za rep koja se ritala pri povratku u vodu, uspeo je da je smiri, a njegov naredni potez preplašio je nasmrt njegova dva sina. On je uhvatio ajkulu za peraja i zajedno sa njom je zaronio i ispratio ju je u dubinu.

Tarner je objasnio svoju hrabrost rečima da je ranije imao iskustva i "bliske susrete" sa krokodilima zbog čega i ne oseća strah. Ova vrsta ajkule, Carcharhinus brachyurus, može da naraste do 3,5 metara, uglavnom se može pronaći kod Južne Australije i retko napada ljude.

Bonus video:

00:12

Ajkula u Herceg Novom

(Espreso/ Mondo/ Prenela M.L.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.