HAOS POČEO U CRNOJ GORI? Komšije u potpunom MRAKU, samo dva grada imaju STRUJU - ovako nešto BALKAN NE PAMTI
Struja, Foto: Beta

KOLAPS

HAOS POČEO U CRNOJ GORI? Komšije u potpunom MRAKU, samo dva grada imaju STRUJU - ovako nešto BALKAN NE PAMTI

Tačan uzrok masovnog nestanka struje u regionu, koji je doveo do totalnog kolapsa u Crnoj Gori, Bosni i Hercegovini, Hrvatskoj i Albaniji, još nije poznat

Objavljeno: 13:53h

Tačan uzrok masovnog nestanka struje u regionu, koji je doveo do totalnog kolapsa u Crnoj Gori, Bosni i Hercegovini, Hrvatskoj i Albaniji, još nije poznat, ali su se pojavile spekulacije u medijima da je kvar počeo na mreži u Crnoj Gori, da bi se zatim proširio i na druge države regiona. U Crnoj Gori trenutno struju imaju samo Pljevlja i Žabljak, dok se sumnja da je čitava Dalmacija ostala bez snabdevanja električnom energijom.

Kako saznaje Dalmatinski portal, došlo je do pada sistema u Crnoj Gori, zbog čega je lančano bez električne energije ostala i Dalmacija. U Crnoj Gori, državi s kojom je Hrvatska mrežno spojena, ubrzo je došlo do pada sistema. Lančano se odrazilo na Dalmaciju. Bez struje je od 12.30 i ceo Split.

Iz crnogorskog CEDIS-a su kazali da je struja nestala zbog ispada na mreži Crnogorskog elektroprenosnog sistema (CGES).

Kako saznaje Televizija Vijesti, od gradova u Crnoj Gori struju imaju samo Pljevlja i Žabljak.

Iz Elektroprivrede BiH su za portal Klix kazali da je razlog prekida snabdjevanja električne energije ispad na dalekovodima u regionu i prenos poremećaja na sistem BiH.

U toku su aktivnosti na uspostavi sistema, prosleđivanju napona hidroelektranama i termoelektranama i koordiniranim aktivnostima sa NOS BiH na uključivanju objekata visokonaponske mreže u BiH i njihovim povezivanjem sa susednim sistemima.

Bonus video:

48:48

REDAKCIJA 21.06.2024. 3. DEO

(Espreso/Nova/Prenela T.Š.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.