SITUACIJA SVE GORA U NEMAČKOJ! Još jedna opština u Bavarskoj proglasila KATASTROFU, situacija je ZABRINJAVAJUĆA
Poplave ilustracija, Foto: EPA-EFE/ALI HAIDER

PADAVINE

SITUACIJA SVE GORA U NEMAČKOJ! Još jedna opština u Bavarskoj proglasila KATASTROFU, situacija je ZABRINJAVAJUĆA

Još jedna opština u Bavarskoj proglasila katastrofu zbog poplave

Objavljeno:

Zbog velikih padavina i opasnosti od poplava na Dunavu, okrug Nojburg-Šrobenhauzen je osma opština u Bavarskoj koja je proglasila katastrofu.

Nakon jakih kiša, nabujali su Dunav i njegove pritoke, saopštila je večeras okružna kancelarija gornjobavarske opštine, navodi Zidojče cajtung.

U okrugu Šrobenhauzen u Milridu, reka se već izlila iz korita i poplavila stambeno naselje. Službe hitne pomoći spremaju se da evakuišu tamošnje stanovnike, saopštio je upravnik okruga Peter fon der Grun.

"Moramo da aktiviramo i udružimo sve snage. Situacija je zabrinjavajuća, posebno u južnom delu okruga", naglasila je Fon der Grun i dodala da je zaštita puteva, mostova i staza na prvom mestu.

"To je jedini način na koji vatrogasne ekipe mogu da nastave da idu u misije," rekla je ona.

U Babenhauzenu mreža mobilne telefonije je delimično prekinuta. Svako kome je potrebna pomoć i ne može da pozove hitnu pomoć treba da okači beli čaršav ili neku tkaninu na prozor, rečeno je u okružnoj kancelariji, prenosi Bild.

Crveni krst Bavarske spasio je helikopterom dve osobe sa krova njihove kuće u Babenhauzenu. Te dve osobe bili su u životnoj opasnosti, rekao je portparol Crvenog krsta.

Kuća u okrugu Unteralgau bila je u opasnosti da se uruši zbog velikih količina vode. Ljude, njih vIše od 100, među kojima je bilo i dece, su iz njihovih domova pokupili gumeni čamci.

Obilne padavine u Nemačkoj izazvale su danas poplave u Bavarskoj, a dugotrajna kiša dovela je do pucanja brane i nasipa u Augsburgu.

Sela u Memingemu i okolini su pod vodom, a evakuisan je i zatvor u tom gradu.

Oko 150 zatvorenika raspoređeno je između zatvora u Landsbergu, Kemptenu i Augsburgu. Oni su evakuisani zbog opasnosti od plavljenja zatvora i prekida napajanja električnom energijom.

Na terenu je više stotina pripadnika službi za vanredne situacije, vatrogasaca i volontera, prenosi BILD.

Bavarski premijer Markus Zeder stigao je u poplavno područje u okrugu Augsburg.

Bonus video:

00:35

ESPRESO: Poplave u Dubajiu

(Espreso/Agencije/Prenela T.Š.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.