Ustaški dernek u Imotskom šokirao Srbe! Pogledajte šta su hiljade pevale na koncertu Tompsona - teška sramota!
Kocert Tompsona u Imotskom, Foto: Printscreen/ Youtube/ Dalmatinski portal

SKANDALOZNO

Ustaški dernek u Imotskom šokirao Srbe! Pogledajte šta su hiljade pevale na koncertu Tompsona - teška sramota!

Uvod u koncert koji je trebao biti oda patriotizmu u Imotskom se pretvorio u ustaški dernek

Objavljeno:

Na dočeku hrvatske džudistkinje Barbare Matić, osvajačice zlatne olimpijske medalje u Parizu, koncert Marka Perkovića Tompsona zapalio je publiku, ali nakon njegovog nastupa usledio je - horor!

Uvod u koncert koji je trebao biti oda patriotizmu u Imotskom se pretvorio u ustaški dernek. A ovaj put je sve bilo mračnije, zlokobnije – nije to bio incident dvojice-trojice pijanih mladića. Naime, ustašku himnu“ u slavu ustaških koljača Jure Francetića i Rafaela Bobana „Evo zore, evo dana“ je pevao celi trg, tu se našlo možda i nekoliko hiljada ljudi, mahom mladića i devojaka u dvadesetim godinama.

Bilo je i dignutih ruku u znak ustaškog pozdrava, ali onda je taj snimak neko prijavio TikToku, pa su izbrisana, saznaje Slobodna Dalmacija.

Neki snimci su, međutim, ostali. A evo i komentara koji su usledili:

  • Neshvatljivo mi je kad jedna budala peva tu pesmu, ali tek celi trg, to je teško ludilo i još teža sramota.
  • Voleti našu Hrvatsku ne znači biti ustaša. Mi moramo bit drugačiji od Srbije koja baštini četništvo. Mi smo Hrvati, ustaše su naša najveća sramota. Ko to ne shvata, glup je i zao i sramoti nas.
  • Ja sam Hrvat, slavim Dan zahvalnosti s ponosom, obožavam svoju zemlju, ali nikad ne bih pevao ovo ustaško smeće! S razlogom Franjo T. nije hteo ustaše nego partizane kao primer.
  • Isti koji slušaju Aleksandru Prijović, slušaju i ovo smeće.
  • Ma što se uzbuđujete, ovi likovi i ova deca šta ovo pevaju nemaju pojma o čemu je pesma, oni isto tako pevaju i onu pismu šta je peva Đoković, onu od Danice Crnogorčević koja peva „Veseli se srpski rode…“. To vam je sve ludo, nemaju pojma o ničemu, daj im bukaru i luduju… Isti slušaju i Cecu, to je taj mozak.
  • Zna li ovaj koji je ovo snimio da može i on odgovarati jer je proustaški materijal stavio na internet i dao ga dostupnim hiljadama ljudi;

Jutarnji list obavio je video o „slavlju“ u Imotskom uz podrobno objašnjenje ko su bili zloglasni Jure Fracetić i Rafael Boban koji su ostali upamćeni po zverstvima nad srpskim stanovništvom tokom NDH.

Bonus video:

04:35

USTAŠE MI POBILI RODITELJE, BRAĆU I SESTRU, KRIO SAM SE U KOLIBI! Jeziva ispovest Mraovića: Odveli su me sa 7 godina U LOGOR

(Espreso/ Jutarnji list/ Prenela: T.M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.